Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλειστό περίπτερο έκθεσης λόγω των… ούρων αγελάδων!

Όσοι πήγαιναν στην κτηνοτροφική έκθεση και έβλεπαν τις αγελάδες έφευγαν με τσούξιμο στα μάτια. Και τελικά ανακάλυψαν τι έφταιγε….

Τα ούρα τους! Περίπου 50 επισκέπτες ενός περιπτέρου κτηνοτροφικής έκθεσης στην Αυστραλία εμφάνισαν ξαφνικά οφθαλμολογικό πρόβλημα, η αιτία του οποίου είχε μία περίεργη εξήγηση: τα ούρα των αγελάδων.
 
Η Βασιλική Έκθεση της Αδελαΐδας αναγκάστηκε να κλείσει το περίπτερο των γαλακτοφόρων βοοειδών, ύστερα από τον αυξανόμενο αριθμό παραπόνων από τους επισκέπτες για ενοχλήσεις και πόνους στα μάτια.
 
Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Νότιας Αυστραλίας κλήθηκαν να διερευνήσουν το πρόβλημα και διαπίστωσαν ότι η αιτία του προβλήματος ήταν τα ούρα των ζώων.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της έκθεσης Μισέλ Χόκινγκ, η υγρασία που επικρατούσε πρόσφατα στην περιοχή μπορεί να δημιούργησε στο περίπτερο συνθήκες τέτοιες που επέτρεψαν την απελευθέρωση της αμμωνίας από τα ούρα των αγελάδων.
 
Περίπου τριάντα επισκέπτες δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, αλλά άλλοι 20 χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
 
“Η υπηρεσία μας δεν έχει καταγράψει ποτέ πριν παρόμοιο περιστατικό”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πήτερ Τζάκσον

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε