Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Δεν ανησυχώ για το Ρούμπι-γκέιτ»

ΦΩΤΟ REUTERS

Καθώς προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του, μετά την παραπομπή του σε δίκη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φροντίζει να βγάζει προς τα έξω την εικόνα του… ατρόμητου!

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την υπόθεση του Ρούμπι-γκέιτ αλλά από σεβασμό στη δικαιοσύνη, δε θα πω περισσότερα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι. Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει την πενταετή του θητεία, που ολοκληρώνεται το 2013.

Την ίδια ώρα και ενόψει της δίκης που ορίστηκε για τις 6 Απριλίου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το επιτελείο του αναζητούν κάθε πιθανό τρόπο για να μην επιτρέψουν να καθίσει το «καβαλιέρε» το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πως θα το κάνουν αυτό; Με πιθανή προσφυγή στο εφετείο ή και ειδική ψήφο του κοινοβουλίου, που θα μπορούσε να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφανθεί αν η αρμοδιότητα της όλης υπόθεσης, είναι του ειδικού δικαστηρίου για πολιτικούς.

Όπως διαρρέει από το Μιλάνο, ο δικηγόρους του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, φοβάται ότι αν τελικά η δίκη ξεκινήσει μπορεί να ολοκληρωθεί, όντως, σε χρόνο ρεκόρ: ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Μάιο, με εκδίκαση της έφεσης τον Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να “θωρακίσει” την κυβερνητική του πλειοψηφία στη Βουλή, με νέες προσχωρήσεις από τον κεντρώο χώρο και τους ανένταχτους, ώστε οι εθνοπατέρες της κεντροδεξιάς, να φτάσουν τους 325, σε σύνολο 630.

Μετά, όμως, την παραπομπή, όλα μοιάζουν δυσκολότερα. Γκάλοπ του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7 δείχνει ότι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, είναι ουσιαστικά ισοδύναμες, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών: και οι δυο μεγάλες παρατάξεις, συγκεντρώνουν το 42%, ενώ ο κεντρώος “Πόλος του Έθνους”, είναι στο 10%.

Κάτι που εξηγεί τους μέχρι τώρα δισταγμούς του “μίστερ τιβί” να ταχθεί υπέρ της λύσης των πρόωρων εκλογών από τις οποίες μπορεί να μην προκύψει σαφής πλειοψηφία.

Όλη η αντιπολίτευση, στο μεταξύ, συνεχίζει να ζητά από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης να παραιτηθεί. Μέρος, δε, της Καθολικής Εκκλησίας, ασκεί εκ νέου κριτική στις δημόσιες και ιδιωτικές πρακτικές του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η ίδια η… πρωταγωνίστρια του όλου σκανδάλου, Ρουμπί Καρίμα, στις ανακρίσεις της, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα La Republica, βάζει σε πολύ δύσκολη θέση τον Ιταλό πρωθυπουργό. «Ο Σίλβιο ήξερε καλά ότι ήμουν ανήλικη, του το είπα εγώ όταν μου πρότεινε να μου δώσει σπίτι. Παράλληλα, μου έδωσε 50.000€ και με συμβούλεψε, για να ήμαστε καλυμμένοι, να πούμε ότι ήμουν ανιψιά του Μουμπάρακ», φέρεται να κατέθεσε, τον περασμένο Αύγουστο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε