Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεκρός ο υπ αριθ.1 καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία; Επιχείρηση από ρωσικά ελικόπτερα – Δείτε το βίντεο

Ο υπ αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης στη Ρωσία και από τους πρώτους στον κόσμο, μαζί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Τσετσένος Ντόκου Ουμάρωφ, αναφέρεται από τις ρωσικές αρχές σαν ΝΕΚΡΟΣ.

Σε μια άκρως μυστική επιχείρηση που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το Ρωσικό επιτελείο Στρατού και τις μυστικές υπηρεσίες, 2 ελικόπτερα με την βοήθεια μικρής ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων Σπέτσναζ, βομβαρδίσαν μυστικό στρατόπεδο Τσετσένων τρομοκρατών, στην Ινγκουσετία.

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 17 τρομοκράτες ανάμεσα τους και ο Ντόκου Ουμάρωφ. Ο Ουμάρωφ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες στον κόσμο, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Θεωρείται ο εγκέφαλος και εκτελεστής στο μακελειό στο αεροδρόμιο της Μόσχας τον Ιανουάριο που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 36 άνθρωποι και να τραυματιστούν 180.
Επίσης θεωρείται ως ο υπεύθυνος για πληθώρα τρομοκρατικών επιθέσεων κατά ρωσικών στόχων και άμαχου πληθυσμού με προεξέχουσα την βομβιστική επίθεση στο Μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο του 2010. Ο Ουμάρωφ και η ομάδα του είχαν αναλάβει και την ευθύνη για την δολοφονία του προέδρου της ρωσικής δημοκρατίας της Ινγουσετίας, Yunus-Bek Evkurov, τον Ιούνιο του 2009. Ενώ στον παγκόσμιο χάρτη της τρομοκρατίας, οι σχέσεις του Ουμάρωφ με την Αλ Κάιντα θεωρούνται κάτι περισσότερο από στενές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε