Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νταγκεστάν: Νεκρός ο ηγέτης αντάρτικης οργάνωσης

Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της Ρωσίας σκότωσαν τον επικεφαλής μίας αντάρτικης οργάνωσης στην επαρχία Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου,

μετά από μία επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που τραυμάτισε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Ο Αλίμπεκ Αμπουναζάροφ ήταν στον ομοσπονδιακό κατάλογο των καταζητούμενων για πολύ καιρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ενεπλάκη σε πολλές τρομοκρατικές ενέργειες καθώς και σε δολοφονίες αστυνομικών”, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο της επιβολής του νόμου.

Άλλοι τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν στην ίδια επιχείρηση, μετέδωσαν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε πυροδοτήσει τα εκρηκτικά αφού προσέγγισε μία θέση που ήταν υπό τη φύλαξη της αστυνομίας και όπου οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν πολεμήσει φερόμενους ως μαχητές αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο τη Ρωσική Εθνική Επιτροπή κατά της Τρομοκρατίας.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 13 αστυνομικοί και 13 πολίτες, ανέφερε το Interfax. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν έως και 30 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε