Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πληρώνουν τους πειρατές να απελευθερώσουν 14μελές πλήρωμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι ιδιοκτήτες σαουδαραβικού δεξαμενόπλοιου πρόκειται να καταβάλλουν λύτρα ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε Σομαλούς πειρατές για να αφεθεί ελεύθερο το 14μελές πλήρωμα, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας.

Το δεξαμενόπλοιο Al-Nisr Al Saudi τελεί υπό ομηρεία από τον περασμένο Μάρτιο και οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για το ποσό που θα καταβληθεί ως λύτρα. «Συμφωνήσαμε σε 3 εκατομμύρια και όχι 20 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters ο Σαΐντ, Σομαλός πειρατής που βρίσκεται στο δεξαμενόπλοιο.

«Αρχικά είχαμε ζητήσει 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν είναι αυτό το τελικό ποσό στο οποίο συμφωνήσαμε. Το πλοίο δεν αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια αν υπολογιστεί η χωρητικότητά του», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Arab News είχε αναφέρει σε χθεσινό της άρθρο ότι η σαουδαραβική ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία είναι ασφαλισμένο το δεξαμενόπλοιο, προτίθεται να καταβάλει λύτρα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως σήμερα έγραψε ότι το ποσό αυτό γράφτηκε κατά λάθος.

Το δεξαμενόπλοιο Al-Nisr Al Saudi, με πλήρωμα 13 πολίτες της Σρι Λάνκα και έναν Έλληνα, κατελήφθη την 1η Μαρτίου όταν επέστρεφε από την Ιαπωνία στην Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, και δεν μετέφερε πετρέλαιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε