Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Συρία: Ομαδικοί τάφοι με 26 πτώματα τα Ντεράα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η κυβέρνηση διαψεύσει όσα υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής και μιλάει για «εκστρατεία υποκίνησης».

Τέσσερις κάτοικοι της πόλης δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι χωρικοί επικοινώνησαν με την τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας όταν βρήκαν δύο χωμάτινους τύμβους στα σταροχώραφα έξω από την παλιά πόλη της Ντεράα.

Σκάβοντας εντόπισαν 22-26 πτώματα σε αποσύνθεση. Οι ισχυρισμοί των κατοίκων δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν από άλλη πηγή αφού οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους δημοσιογράφους των περισσότερων διεθνών μέσων ενημέρωσης να κάνουν ρεπορτάζ στη Συρία.

Οι συριακές αρχές, πάντως, διαψεύδουν το γεγονός. Η συριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε τις πληροφορίες περί ομαδικών τάφων «εκστρατεία υποκίνησης» κατά των αρχών που προσπαθούν να ελέγξουν το κύμα των κινητοποιήσεων κατά του προέδρου Άσαντ.

Ωστόσο, η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, μετέδωσε ότι πέντε πτώματα έχουν εντοπιστεί κοντά στην Ντεράα.

Σύμφωνα με συριακές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 700 άμαχοι.

Άρματα μάχης εισέβαλαν, την Τρίτη, σε μια πόλη της νότιας Συρίας, στην κοιλάδα Χαουράν, την οποία πολιορκούσαν εδώ και τρεις εβδομάδες, ανέφεραν ακτιβιστές.

Οι στρατιώτες πυροβολούσαν στον αέρα καθώς άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού μπήκαν στη Νάουα, μια πόλη 80.000 κατοίκων που απέχει 60 χιλιόμετρα βορείως της Ντεράα, της πόλης απ’ όπου ξεκίνησε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε