Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι Γερμανοί πουλάνε, ο ΑΝΤ1 αγοράζει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την επιχειρηματική επέκτασή του στην αγορά της νοτιανατολικής Ευρώπης συνεχίζει ο Όμιλος ΑΝΤ1.

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΑΝΤ1 επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην νοτιανατολική Ευρώπη με σκοπό να εδραιώσει ηγετική θέση στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι έχει αποκτήσει αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως τους PRVA Televisija στη Σερβία, PRVA στο Μαυροβούνιο και Planet TV στη Σλοβενία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Όμιλος ΑΝΤ1 λοιπόν εξαγόρασε τους κορυφαίους μουσικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ρουμανίας από τον γερμανικό Όμιλο ProSiebenSat.1. Συγκεκριμένα ο ελληνικός Όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας αγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό Kiss TV και τους ραδιοφωνικούς Kiss FM, Magic FM, One FM και Rock FM που εκπέμπουν στη Ρουμανία.

Για την καινούργια αυτή επιχειρηματική επέκταση του Ομίλου ΑΝΤ1, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του, Θοδωρής Κυριακού, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που με μια ακόμη στρατηγική εξαγορά, ενσωματώσαμε στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ τους κορυφαίους μουσικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ρουμανίας. Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της δραστηριοποίησης του Ομίλου ANTENNA σε μια χώρα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τη διοίκηση των σταθμών για να προχωρήσουμε στην περαιτέρω εξέλιξή τους. Ο Όμιλος ANTENNA δεσμεύεται να επεκτείνει την παρουσία του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, βάσει της αναπτυξιακής στρατηγικής που με συνέπεια ακολουθεί τα τελευταία χρόνια».

Αξίζει δε να αναφέρω ότι στην επιχειρηματική στρατηγική που ακολουθεί ο Όμιλος ΑΝΤ1 στην νοτιανατολική Ευρώπη εντάσσεται και η δημιουργία του production hub που με επικεφαλής τον Πέτρο Μπούτο έχει ξεκινήσει ήδη τη δημιουργία, παραγωγή και εκμετάλλευση περιεχομένου για την Ελεύθερη και τη Συνδρομητική Τηλεόραση, αλλά και τα Digital Media στην ευρύτερη περιοχή.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε