Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Ρίξτε την κυβέρνηση, ποια είστε; Η Ιωάννα της Ασίζης; (VIDEO)

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Ρίξτε την κυβέρνηση, ποια είστε; Η Ιωάννα της Ασίζης; (VIDEO)

Μετά το “σκασμός” στο… “ρίξτε την κυβέρνηση” και το “ποια νομίζεις πως είσαι”. Σκηνές απείρου κάλλους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια και πότε θα ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο είχε πάει στα… πέναλτι. Τα μέλη της Διάσκεψης και η Πρόεδρος της Βουλής είχαν ψηφίσει μια φορά, αλλά το αποτέλεσμα 10 υπέρ της άμεσης έναρξης της συζήτησης, οκτώ υπέρ της έναρξης το πρωί της Παρασκευής και δυο “παρών”, δεν έβγαλε… λευκό καπνό.

Αφού έχει 10λεπτη διακοπή και άρχισε ξανά η συνεδρίαση, η ασυνεννοησία συνέχισε να… βασιλεύει. Και ο παραλογισμός επίσης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε την επανάληψη της ψηφοφορίας, αφού ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει πως απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία επί των (20) παρόντων βουλευτών. Δηλαδή, 11 ψήφοι.

Το ΚΚΕ διεμήνυσε ότι δεν αλλάζει ψήφο και θα ήθελε η διαδικασία (λέγε με ψήφιση του Μνημονίου) να μπλοκαριστεί. “Κι εγώ, γι’ αυτό θα καταψηφίσω” είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Και ενώ η συζήτηση ήταν… στα όρια του παραλόγου, ο Γιώργος Βαρεμένος, που είχε πολλές στιγμές έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε στην πρόεδρο της Βουλής πως “μας περιμένουν 200 βουλευτές να αποφασίσουμε”.

“Και 11 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν για την τύχη τους, για τη ζωή τους και για τις επόμενες 10ετίες. Ας μην εμφανιζόμαστε οι βουλευτές ως ταλαιπωρούμενοι” του είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας… έκρηξη στην έκρηξη του κ. Βαρεμένου: “Είπα εγώ τέτοιο πράγμα;”, είπε.

Και κάπου εκεί… πετάχτηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης: “Αφού είναι έτσι όπως τα λέτε, ρίξτε την κυβέρνησή σας να γλιτώσουν τα 11 εκατομμύρια. Γιατί δεν ρίχνετε την κυβέρνησή σας λοιπόν να γλιτώσουν τα 11 εκατομμύρια; Τι είστε; Η Αγία Ιωάννα της Ασίζης είστε; Και ενδιαφέρεστε μόνο εσείς για τα 11 εκατομμύρια; Ρίχτε την κυβέρνησή σας”.

Ο καυγάς της… Τετάρτης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε