Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

“Ε όχι” είπε κυβερνητικό στέλεχος για όσα δήλωσε ο Βαρουφάκης για ΦΠΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έτσι απάντησε τψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος όταν ρωτήθηκε για το αν τα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο για τον ΦΠΑ, αποτελούν κεντρική κυβερνητική γραμμή…

Με ένα πλήρες πακέτο μέτρων… ανά χείρας θα προσέλθει στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης.

Ωστόσο, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η συνεδρίαση ασχολείται με θέματα που αφορούν στο κυβερνητικό έργο του οποίου το κείμενο, όπως χαρακτηριστικά είπε, “είναι η συμφωνία με τους τρεις θεσμούς”.

Αυτό που έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν πως τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση τα κόκκινα δάνεια και τις 100 δόσεις θα κατατεθούν κανονικά.

Ερώτημα τέθηκε ακόμη στον Γιάννη Δραγασάκη σχετικά και με το θέμα της ρευστότητας, με τον ίδιο να αποφεύγει να τοποθεταίται, απαντώντας:  “Το χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί”.

Αποστάσεις κυβερνητικών στελεχών από τις θέσεις Βαρουφάκη

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη κρατούν σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με τον ΦΠΑ και την έκτακτη εισφορά.

Μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών έγινε συζήτηση για χρηματοδότηση, έσοδα και νομοσχέδια. Τότε, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που μετείχε στην σύσκεψη, ρωτήθηκε για το εάν είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή, αυτά που είπε ο υπουργός το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Νίκο Ευαγγελάτο, σχετικά με τον ΦΠΑ και την έκτακτη εισφορά. Στην αρχή, το συγκεκριμένο στέλεχος απάντησε: «Ε, όχι !» για να το «μαζέψει» μετά λέγοντας «ρωτήστε τον υπουργό».

Την ίδια ώρα, σημειώνουμε πως κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν τις διαρροές που έκαναν λόγο για επικείμενη επίσκεψη των “Θεσμών” στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για συνομιλίες με το ΤΑΙΠΕΔ και γενικότερα την προώθηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε