Πολιτική

Varoufakis 007! Φοιτητές, τουρίστες και νοικοκυρές θα είναι μυστικοί πράκτορες και θα ελέγχουν όσους δεν κόβουν αποδείξεις!

- Την είδηση αποκαλύπτουν οι Financial Times
- Οι "μυστικοί πράκτορες" θα είναι καλωδιωμένοι και θα καταγράφουν την φοροδιαφυγή
- Θα ονομάζονται μυστικοί φοροελεγκτές και σύμφωνα με τις προτάσεις Βαρουφάκη θα είναι απασχολούμενοι για μικρό διάστημα

Η αποκάλυψη των Financial Times είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή! Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πρόσληψη φοιτητών, οικιακών βοηθών, ακόμη και τουριστών τους οποίους θα χρησιμοποιεί ως μυστικούς φοροελεγκτές.

Σύμφωνα πάντα με τους FT, η πρόβλεψη αυτή περιλαμβάνεται στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους ευρωπαίους.

Η πρόταση έχει τίτλο: «Onlookers’ VAT Evasion-Fighting Scheme» και σύμφωνα με αυτή, ένας μεγάλος αριθμός έκτακτων «παρατηρητών» θα βοηθά την κυβέρνηση να “πιάνει στα πράσσα” όσους προσπαθούν να φοροδιαφύγουν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι μη επαγγελματίες επιθεωρητές θα προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, έκτακτη βάση (όχι μεγαλύτερη από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης και θα συμπεριφέρονται ως πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με ήχο και βίντεο».

Στο non paper που δόθηκε στην δημοσιότητα στη λίστα των μεταρρυθμίσεων με αριθμό 3 αναφέρει:

3η Μεταρρύθμιση – Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες. Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.

πηγη: Capital.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 8
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8