Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ετοιμάζει πακέτο ο Βαρουφάκης για να πάρουμε μέρος της δόσης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκεκριμένες προτάσεις θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε ο αντιπόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στην σύσκεψη του οικονομικού επιτελείο συζητήθηκε ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, δηλαδή το πακέτο προτάσεων που θα παρουσιάσει ο Γιάνης Βαρουφάκης την επόμενη Δευτέρα στο Eurogroup.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, από τις οποίες κάποιες θα είναι ποσοτικοποιημένες, ενώ κάποιες άλλες όχι ακόμη.

Οι προτάσεις αυτές θα είναι μία προσπάθεια για να ικανοποιηθεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές πως για να εκταμιευτεί ένα μέρος της δόσης, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προσωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η σύσκεψη στην οποία, πλέον, συμμετέχουν ο “τσάρος” της οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εδώ να σημειώσουμε πως κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν τις διαρροές που έκαναν λόγο για επικείμενη επίσκεψη των “Θεσμών” στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε