Ελλάδα

Σεισμός Μυτιλήνη: Δεν έχουν τον Θεό τους οι Τούρκοι – Ασκηση με πραγματικά πυρά δυτικά του νησιού!

- Οι Τούρκοι δέσμευσαν με navtex περιοχή δυτικά της Λέσβου!
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λέσβου με απόφαση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
- Θρήνος για την 43χρονη μητέρα που έχασε την ζωή της από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ
- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και για το βορειοανατολικό Αιγαίο

Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν Ελλάδα και Τουρκία, όταν πλήττονταν από φυσικές καταστροφές όπως ένας σεισμός για παράδειγμα, παραμέριζαν τις διαφορές τους και έρχονταν κοντά βοηθώντας η μια χώρα την άλλη. Όμως στην εποχή του Σουλτάνου Ερντογάν, αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Ακόμα και όταν η Ελλάδα είναι γονατισμένη από έναν σεισμό όπως αυτός της Λέσβου των 6,1 ρίχτερ, η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης. Και όχι μόνο αυτό. Προκαλεί. Δείχνει ασέβεια στους γείτονές της σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές τους, την ώρα που εκτός από τις φυσικές καταστροφές θρηνούν και μια γυναίκα που έπεσε νεκρή.

Σύμφωνα με το onalert.gr η Τουρκία, ενημέρωσε με NAVTEX, ότι αύριο θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά δυτικά της Λέσβου!

Βρισά: Ολοκληρωτική καταστροφή – Θρήνος στα χαλάσματα – Η επόμενη ημέρα

Οι εικόνες της καταστροφής περιγράφουν πιο δυνατά από κάθε άλλη λέξη αυτό που έχει γίνει στο χωριό Βρισά το οποίο στην κυριολεξία ισοπέδωσε ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ. Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία ενός νέου μεγάλου σεισμού και προσπαθούν να περισώσουν ότι απέμεινε κάτω από τα χαλάσματα. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τους αποτρέψουν αφού κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς!

Μια οικογένεια θρηνεί τον χαμό της 43χρονης Ελένης Βαλελή που ο εγκέλαδος την πήρε από κοντά τους. Ο σύζυγός της βαριά τραυματισμένος και τα δυο τους παιδιά ορφάνεψαν μέσα σε λίγα λεπτά. Και ο πόνος είναι ανείπωτος. Και μέσα σε όλα αναμένεται και επιδείνωση του καιρού από το βράδυ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

«Η περιοχή και ολόκληρο το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης.
«Αυτό που προέχει τώρα περισσότερο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία των περιουσιών τους και η παροχή φιλοξενίας. Έχουν στηθεί καταυλισμοί στο διπλανό χωριό και όσοι κάτοικοι από το χωριό Βρίσα χρειάζονται και θέλουν να πάνε εκεί, μπορούν να πάνε», είπε ο γενικός γραμματείας.

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΡΙΣΑ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ – EUROKINISSI

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκόλλησαν σοβάδες σε σχολείο του Πόρτο Ράφτη και έπεσαν στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «κρατική αδιαφορία και υποχρηματοδότηση» που αφήνουν τα σχολεία «να ρημάζουν»
Η σχολική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη
Συγκλονίζουν οι γυναίκες Φραγκιαδάκηδων και Καργάκηδων για το μακελειό στα Βορίζια: «Κι εμείς έχουμε μίσος αλλά θέλουμε να τελειώσει αυτό»
«Έχουμε όλες αρσενικά κοπέλια, χύθηκε αίμα και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Αυτές μόνο βάζουν ‘φωτιά’ στους άντρες τους» λέει η σύζυγος του 29χρονου κατηγορούμενου
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στο κρατητήριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Την Πέμπτη περνά Αυτόφωρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι οδηγείται στην Αστυνομία, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπάρχει αντίστοιχο συμβάν στις 14 Ιανουαρίου
Πόρτα περιπολικού
Η στιγμή της παράδοσης των τριών αδερφών για το μακελειό στα Βορίζια - «Ο 29χρονος δεχόταν απειλές, φοβόταν για τη ζωή του» λέει η σύζυγος του
«Εγώ τον σύζυγό μου δεν τον ξαναείδα και κρυβόταν γιατί απειλούν πάρα πολύ η άλλη πλευρά, ότι θα σκοτώσουν, θα ανατινάξουν, θα βάλουν βόμβες, τι να κάνει; Φοβάται για τη ζωή του» λέει η γυναίκα του 29χρονου κατηγορούμενου
Βορίζια