Κόσμος

Ο Ερντογάν αφαιρεί την υπηκοότητα από 129 τούρκους και τον Γκιουλέν!

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, μεταξύ αυτών και ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου, και φιλοκούρδων βουλευτών.

Συνολικά 130 Τούρκοι που καταζητούνται στη χώρα τους, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό θα χάσουν την υπηκοότητά τους, αν δεν επιστρέψουν σε διάστημα τριών μηνών στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ των 130 αυτών προσώπων, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα του Κράτους, είναι ο Γκιουλέν, όπως και δύο βουλευτές του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, η Τουγκμπά Χεζέρ Εζτούρκ και ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ.

Αν αυτά τα πρόσωπα «δεν επιστρέψουν στην Τουρκία τους επόμενους τρεις μήνες (…) θα ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει την τουρκική υπηκοότητα, βάσει των διαταγμάτων» που ισχύουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Μπριζίτ Μπαρντό