Πολιτική

Αλαλούμ! Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν τροπολογία σε άρθρο που ψήφισαν την Πέμπτη!

Τη μια ημέρα ψηφίζουν για τους Θεσμούς και την επόμενη καταθέτουν τροπολογία για να ξε-ψηφίζουν αυτά που ψήφισαν!

Αυτό θυμίζει η τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδεία για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην εκπαίδευση και με την οποία ουσιαστικά ζητούν να καταργηθεί το σχετικό άρθρο που ψήφισαν την προηγούμενη Πέμπτη στο Πολυνομοσχέδιο για τον πειθαρχικό έλεγχο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η τροπολογία που έχουν καταθέσει 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων είναι ο Νίκος Φίλης, ο Τάσος Κουράκης και η Σία Αναγνωστοπούλου (πρώην και τέως υπουργοί και υφυπουργός Παιδείας) προτείνουν η αρμοδιότητα του πειθαρχικού ελέγχου και η επιβολή των πειθαρχικών ποινών στους ιδιωτικούς λειτουργούς να μην ανήκει στην επιτροπή που απαρτίζεται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα, καθώς όπως υποστηρίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών και αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εάν σήμερα κάνει αποδεκτή αυτή την βουλευτική τροπολογία.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7