Ελλάδα

Χάος και ταλαιπωρία στο Ελ. Βενιζέλος λόγω της τροποποίησης της Σέγκεν

Τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία... προκάλεσε η εφαρμογή των αλλαγών της συνθήκης Σέγκεν, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της συνθήκης, θα πρέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι επιβάτες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα μας.

 

 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής την Παρασκευή (07.04.2017) που ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου “η κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν απελπιστική. Οι ουρές που δημιουργήθηκαν στις Αφίξεις και στις Αναχωρήσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ανεπανάληπτες με τους επιβάτες να βρίσκονται σε απόγνωση”.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Καλλιακμάνης, από τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ενημερώθηκε η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. Βέβαια, μετά από λίγη ώρα και λόγω της ταλαιπωρίας αλλά και του μειωμένου προσωπικού αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Άρθρου 2 και δόθηκαν εντολές έτσι ώστε να συνεχιστούν οι στοχευμένοι και μόνο έλεγχοι των υπηκόων κρατών μελών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και πριν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής έχει ως εξής:

Από την Παρασκευή 07/04/2017 το αδιαχώρητο γίνεται στον έλεγχο διαβατηρίων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τη νέα εφαρμογή της τροποποίησης του κώδικα συνόρων Schengen που προβλέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι επιβάτες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα μας.

Μέχρι τώρα ο έλεγχος των επιβατών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γινόταν με ταυτοπροσωπία, έλεγχο γνησιότητας, και δειγματοληπτικά με πληκτρολόγηση στοιχείων σε κάποιους από αυτούς. Ενώ πληκτρολόγηση των στοιχείων γινόταν σε όλους τους επιβάτες πολίτες Τρίτων Χωρών.

Είναι λοιπόν αδύνατο να αντεπεξέλθει το υπάρχον Αστυνομικό Προσωπικό του Αερολιμένα στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί με την ανωτέρω αλλαγή του κώδικα συνόρων.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η εφαρμογή της τροποποίησης του κώδικα συνόρων ήταν απελπιστική, οι ουρές που δημιουργήθηκαν στις Αφίξεις και στις Αναχωρήσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ανεπανάληπτες με τους επιβάτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Φυσικά, ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε είχε ενημερώσει την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία για τα καινούργια δεδομένα και ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί έτσι ώστε να μην εκτεθούμε ως Χώρα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης επισκέφτηκε εκτάκτως τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για την νέα κατάσταση, και έλαβε ξανά ίδιες διαβεβαιώσεις ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρχει μείωση του προσωπικού αλλά και για να μειωθούν τα μέτρα τάξης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Φυσικά, η κατάσταση δεν είναι απογοητευτική μόνο στον έλεγχο διαβατηρίων με τα καινούργια δεδομένα αλλά και στα Τμήματα Τάξης και Τροχαίας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου εκεί παρατηρείται το φαινόμενο να αυξάνονται οι απαιτήσεις ενώ ο αριθμός των υπηρετούντων να μειώνεται συνεχώς, ειδικά στο Τμήμα Τάξης το κλίμα δεν είναι το ενδεικνυόμενο έτσι ώστε οι συνάδελφοι να εργάζονται χωρίς να πιέζονται καθημερινά.

Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθυνόμαστε στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία έτσι ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί με Αστυνομικό Προσωπικό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Άλλωστε την προκειμένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών και την εικόνα μας στο Εξωτερικό.

Το οποιοδήποτε περιστατικό στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα έχει διεθνή απήχηση με ολέθρια αποτελέσματα για τη Χώρα μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα βίντεο από την φονική παράσυρση βρέφους στον Βόλο το 2023 - «Είναι σαν να μας ρίχνουν συνέχεια αλάτι στην πληγή» λέει η γιαγιά
«Κάποιος ένα Σάββατο την είδε κάπως και ήπιε και μου πήρε μέσα από την αγκαλιά μου το εγγόνι μου» λέει ο παππούς του βρέφους που παρασύρθηκε στο Βόλο
Βόλος
Οι μυστηριώδεις κλήσεις και τα μηνύματα των 22χρονων, η διαδρομή πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και ο «τρίτος ύποπτος»
Μυστήριο παραμένει το με ποιον μιλούσε ο 22χρονος συνεργός συνεχώς στο τηλέφωνο ενώ και ο «εκτελεστής» πρέπει να απαντήσει γιατί στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του 68χρονου κάλεσε δύο φορές τον εργοδότη του
Οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Ελληνικές πιέσεις για τις ιταλικές φρεγάτες Bergamini που θα αλλάξουν το Πολεμικό Ναυτικό – Αυτοψία και στη Virginio Fasan
Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα επιβιβαστεί το ελληνικό κλιμάκιο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για εν πλω έλεγχο κρίσιμων συστημάτων και γενικής κατάστασης
Φρεγάτες Bergamini
«Ουδέποτε αναφέραμε ότι το ζώο κακοποιήθηκε σεξουαλικά» λέει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων στην Ηλεία
«Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από εθελοντές του Συλλόγου, όπου ναρκώθηκε, του τοποθετήθηκε ορός και -σύμφωνα με την κτηνίατρο - έφερε τραύμα στην περιοχή του πρωκτού, στο οποίο έγιναν οκτώ ράμματα»
Το άτυχο τετράποδο που δέχτηκε τη φρικτή επίθεση στην Ηλεία