Πολιτική

“Παράθυρο” αισιοδοξίας από Σόιμπλε! Η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει στις 22 Μαΐου

- Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης εμφανίζεται σε νέες του δηλώσεις ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε
- Ο Γερμανός υπουγός Οικονομικών επαινεί την ελληνική κυβέρνηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα
- Ζητά το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης γιατί “αγορές και οικονομία” ανησυχούν

“Εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρεί όλα τα συμφωνημένα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν να κλείσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και να εκταμιευτεί εγκαίρως η επόμενη δόση. Όσο παρατείνονται (οι διαπραγματεύσεις), τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονομία”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke (Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost, η Westdeutsche Allgemeine Zeitung,Thuringer Allgemeine κ.ά.).
 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαίνεσε την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και χαρακτήρισε θετικά τα τελευταία στοιχεία (για το πρωτογενές πλεόνασμα), ενώ προσέθεσε πως γνωρίζει ότι ιδίως μια νέα αναπροσαρμογή των συντάξεων θα είναι δύσκολη.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα «αποφασίσει και επισήμως (τη συμμετοχή του) τις επόμενες εβδομάδες», είπε τέλος ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 2
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 1
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1