Πολιτική

Κοντονής για Μανωλάδα: Να διερευνηθεί από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση

Έγγραφο αποστέλλει αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και στην Επιθεώρηση των Δικαστηρίων προκειμένου να διερευνηθεί η αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της Μανωλάδας που οδήγησε στην καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Κοντονής σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 επισημαίνοντας: «Πρέπει να προσέξουμε περισσότερο αυτά τα ζητήματα και οι δικαστικές ενώσεις να ασχοληθούν με αυτά παρά να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».
Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «διεθνή απαξίωση της χώρας», τονίζοντας, επίσης : «αυτή η απόφαση θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο για δεκάδες χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταλαβαίνετε τι όνειδος θα είναι για τη χώρα. Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, ενώ είχαν γίνει καταγγελίες για το τι συμβαίνει με τους εργάτες γης, όχι μόνο στο νομό Ηλείας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπήρξε ένας εφησυχασμός από την πλευρά των τότε κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και ΝΔ. Δεν επενέβαιναν, αντίθετα το διακωμωδούσαν και ιδού πού καταλήξαμε. Η δικαστική απόφαση ήταν η θρυαλλίδα για να υπάρξει η έκρηξη. Αν το θέμα είχε λυθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο ενώπιον ενός δικαστηρίου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη