Ελλάδα

Τρέμετε φοροφυγάδες με καταθέσεις! Έτοιμος ο “μεγάλος αδελφός” της εφορίας!

- Η εξίσωση "τραπεζικές καταθέσεις - δηλωθέντα ποσά στην εφορία" μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών για τους... πονηρούς
- Όπου βρεθούν αποκλίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, η λύση θα είναι... μονόδρομος: Κατευθείαν στο ταμείο της εφορίας!
- Τα δεδομένα θα εισάγονται σε μία αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων, η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς
- Εξαιρούνται τα δάνεια από τις διασταυρώσεις
- Πότε ξεκινά η εκπαίδευση των υπαλλήλων, πότε θα παραδοθεί το σύστημα

Έτοιμος για δράση είναι ο “μεγάλος αδελφός” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Στο στόχαστρό του θα μπαίνουν οι ύποπτοι για φοροδιαφυγή μέσω της σύγκρισης των καταθέσεων και των ποσών που έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις.

Και όταν αποκαλύπτονται αποκλίσεις θα καλείται ο φορολογούμενος στην εφορία… διά τα περαιτέρω.

Αυτή θα είναι η… φάκα

Ήδη υπάρχει άφθνο υλικό για εργασία από τα 1.270.000 ΑΦΜ που προέκυψαν από την ενοποίηση όλων των λιστών.
Όπως είπε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, το προσεχές διάστημα, θα τεθεί σε λειτουργία η Εφαρμογή Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας, μέσω της οποίας θα αντλούνται από τους ελεγκτές.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ, τόνισε ότι πρόκειται για αυτοματοποιημένη διαδικασία, μέσω της οποίας τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων θα διασταυρώνονται σε χρόνο εξπρές με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων και από αυτά θα προκύπτουν οι στόχοι για έλεγχο.

Τα στοιχεία που θα διασταυρώνονται είναι:

     —> Οι καταθέσεις που απέστειλαν τα πιστωτικά ιδρύματα σε ενιαίο κωδικολόγιο το οποίο φτιάχτηκε από στελέχη της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα.

     —> Τα εισοδήματα που δηλώθηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις του φορολογούμενου που ελέγχεται.

Όλα αυτά θα μπουν σε μία αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων (τραπεζικών και φορολογικών) με τον προσδιορισμό των πρωτογενών καταθέσεων, για κάθε ελεγχόμενο, μέσω αυτοματοποιημένων ελεγκτικών εντολών, ώστε να φτάνουμε σε αυτά που έχουν φορολογικό ενδιαφέρον για τους ελεγκτές.

Εκτός τα δάνεια

Το σύστημα είχε δοκιμαστεί για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους και δεν διαπιστώθηκαν αστοχίες στις παραμέτρους του λογισμικού, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις συναλλαγές των επενδυτικών προϊόντων, μέσω των κινήσεων των καταθετικών λογαριασμών. Από τις διασταυρώσεις εξαιρούνται τα δάνεια.

Το νέο σύστημα, αναμένεται να παραδοθεί με επικαιροποιημένα στοιχεία στην ΑΑΔΕ εντός των επομένων ημερών διαμέσου ασφαλούς διασύνδεσής της με τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει και η εκπαίδευση των υπαλλήλων που θα χρησιμοποιούν το σύστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα