Πολιτική

Σαρωτική η Αχτσιόγλου: “Να κάνει πίσω η Γερμανία”

"Περιμένουμε και από τη Γερμανία να κάνει ένα βήμα πίσω, για να επιτευχθεί η συμφωνία" ανέφερε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι για να επιτευχθεί η χθεσινή (20.02.2017) συμφωνία η Ελλάδα αλλά και το ΔΝΤ έκαναν πίσω.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ότι η συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποτελεί ένα καλό σήμα για την οικονομία, τις επενδύσεις και τις καταθέσεις, ενώ τόνισε ότι κάθε επιβαρυντικό μέτρο (μείωση αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων) θα αντισταθμίζεται από ένα μέτρο ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά!

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνήθηκε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ύψους 3,5 δισ. (2% του ΑΕΠ), αλλά συμφωνήθηκε να αλλάξει το μείγμα των δημοσιονομικών μέτρων.

Η υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. Σε ερώτηση αν θα ήταν καλύτερα να είχε επιτευχθεί συμφωνία έξι μήνες νωρίτερα, απάντησε ότι “δεν ήταν καθόλου αυτονόητη έξι μήνες νωρίτερα η αλλαγή του μείγματος των μέτρων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Καμμένος: Ο Αλέξης Τσίπρας με κλωτσούσε κάτω από το τραπέζι στα υπουργικά συμβούλια
Αναφέρθηκε και στην απώλεια βάρους του, αποκαλύπτοντας πως από τα 147 κιλά κατάφερε να φτάσει στα 85, χάρη σε χειρουργική επέμβαση και πρόσθεσε ότι αν ο Σαμαράς κάνει κόμμα θα εμπλακεί με την πολιτική
Ο Πάνος Καμμένος 30
Επιχείρηση «συσπείρωση» από την κυβέρνηση με αφορμή την επανεμφάνιση Τσίπρα και το βλέμμα στον Αντώνη Σαμαρά
Με αυξημένη προσοχή παρακολουθούν το Μαξίμου και η Πειραιώς και τις κινήσεις από την πλευρά Σαμαρά, ο οποίος την Τετάρτη επιβεβαίωσε το χάσμα που χωρίζει πλέον τον πρώην πρωθυπουργό με τη ΝΔ
Το κτίριο της ΝΔ
Το Σάββατο η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα - Μιλά πρώτη φορά μετά την παραίτησή του και αποκαλύπτει τα σχέδιά του
«Δύσκολη εξέλιξη είναι, κρίσιμη, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Έχουμε μία διαφορετική ανάγνωση το πως θα διαχειριστούμε μία επιλογή» δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Ο Αλέξης Τσίπρας 15