Πολιτική

Κυπριακό: End game με θράσος Ακιντζί – «Θα εξηγήσω εγώ στον Αναστασιάδη!»

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να του εξηγήσει, όπως δήλωσε, τη σοβαρότητα του θέματος που προέκυψε μετά την υπερψήφιση από την κυπριακή Βουλή της τροπολογίας για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.

Ο κ. Ακιντζί, σχολιάζοντας τη γραπτή δήλωση του Κύπριου Προέδρου, ανέφερε μετά τη συνάντησή του σήμερα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, πως ο κ. Αναστασιάδης «δεν μπόρεσε να καταλάβει τη βαρύτητα που έχει το θέμα αυτό για την τ/κ κοινότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Έιντε τόνισε πως η αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών είναι κρίσιμη, «βρισκόμαστε στο end game» και επισήμανε πως το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων «τώρα δεν είναι άριστο. Νομίζω ότι όλοι το βλέπουμε αυτό».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Καραχάλιος για την γνωριμία με την Μαρία Καρυστιανού: «Πώς με είδε τυχαία; Ο Νικολόπουλος μας σύστησε»
Η Καρυστιανού λέει ότι έχει δυσφορία και δυσανεξία απέναντι στα κόμματα, αλλά ψήφισε Νέα Δημοκρατία, ψήφιζε χωρίς να ξέρει τον εκπρόσωπο του κόμματος;» αναρωτήθηκε ο ίδιος
καραχάλιος
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορεί το ρωσικό φυσικό αέριο να μπαίνει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, την Τουρκία
«Η Ελλάδα είναι πάροχος ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τις ενεργειακές υποδομές χωρίς γεωπολιτικές εντάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάππειο
155
Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό
«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»
Κυριάκος Πιερρακάκης