Οικονομία

Αλλάζουν όλα στις λαϊκές – Έρχεται ηλεκτρονικό μητρώο

Ως και για τους καλλιτέχνες του δρόμου θα θεσπιστούν νέοι κανόνες στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζει το υπουργείο που φέρνει το ηλεκτρονικό μητρώο για παραγωγούς, επαγγελματίες και πλανόδιους πωλητές.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομάς Ανάπτυξης και Τουρισμού αναμένεται να βγει σε διαβούλευση στα τέλη του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το Έθνος υπάρχουν 10 βασικές αλλαγές που επιχειρούν να βάλουν τάξη στην αναρχία που επικρατεί σε λαϊκές και πανηγύρια.

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο:
Θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου με τους κατόχους αδειών λαϊκών, πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων.
Στο μητρώο θα καταγράφονται τα είδη πώλησης, οι ποσότητες και η χρονική διάρκεια της δραστηριότητας.
Οι άδειες θα γίνουν προσωπικές με ΑΦΜ και αριθμό ταμειακής μηχανής.
Οι άδειες θα χορηγούνται με μόρια και κοινωνικά κριτήρια.
Η αδειοδότηση θα γίνεται από τους δήμους απ’ όπου κατάγονται οι ενδιαφερόμενοι.
Οι θέσεις στις λαϊκές αγορές θα κατανέμονται από τις Περιφέρειες.
Οι πωλητές θα μπορούν να πωλούν μόνο σε μία Περιφέρεια.
Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων θα μπορούν να πωλούν σε δύο ως τρεις Περιφέρειες.
Θεσπίζεται πλαίσιο για αγορές χωρίς μεσάζοντες.
Άδεια θα λαμβάνουν ακόμη και οι πλανόδιοι χειροτέχνες καλλιτεχνίας και οι χειροτέχνες βιομηχανικών προϊόντων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Έχουμε πολλές προκλήσεις, αλλά μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε
Ο κ. Πιερρακάκης αναφορικά με το πλεόνασμα του ΑΕΠ, ανέφερε ότι πριν από 10 χρόνια υπήρχαν τα capital controls και «είναι θαύμα το πώς διαχειριστήκαμε και αντιμετωπίσαμε την κατάσταση. Είναι δείγμα της επιμονής και της υπομονής όλων μας».
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1