Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Άσχημη εικόνα από τις τηλεοπτικές άδειες

Πλήγμα για την κυβέρνηση θεωρεί η Süddeutsche Zeitung το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα λέει ότι ενώ το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις για την κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό, όσο όμως και στις Βρυξέλλες.

«Μόλις πρόσφατα προσπάθησε η κυβέρνησή του με την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης να βάλει μια τάξη στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τώρα ένας από τους νικητές – ένας εργολάβος, ο οποίος είναι κοντά στην κυβέρνηση Τσίπρα – χάνει την άδεια. Οι φορολογικές αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο την αυτοκρατορία του και διαπίστωσαν ότι η τράπεζα του έδωσε αμφίβολα δάνεια», σημειώνει η SZ.
Το δημοσίευμα προσθέτει: «Στην Ελλάδα η λέξη διαπλοκή κάνει τον γύρο… και ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη δομή. Στα πιο σημαντικά του σχέδια του, εκτός από τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο για την υπερχρεωμένη χώρα, ήταν από το φθινόπωρο του 2015 και η νέα τάξη στην ιδιωτική τηλεόραση. Το σκάνδαλο με τον υπερθεματιστή θέτει τώρα το ερώτημα στην Αθήνα κατά πόσο αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι ήταν στο παρελθόν».
Τέλος, η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Το πρόβλημα παρουσιάζεται στον κ. Τσίπρα σε μια ακατάλληλη στιγμή. Η δεύτερη αξιολόγηση για τις μεταρρυθμίσεις από τους Ευρωπαίους δανειστές δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Αθήνα περιμένει την νέα δόση ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι τηλεοπτικές άδειες δεν είναι αντικείμενο της αξιολόγησης. Η διαμάχη όμως θα αφήσει μια άσχημη εντύπωση στις Βρυξέλλες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 5
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης