Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Άσχημη εικόνα από τις τηλεοπτικές άδειες

Πλήγμα για την κυβέρνηση θεωρεί η Süddeutsche Zeitung το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα λέει ότι ενώ το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις για την κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό, όσο όμως και στις Βρυξέλλες.

«Μόλις πρόσφατα προσπάθησε η κυβέρνησή του με την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης να βάλει μια τάξη στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τώρα ένας από τους νικητές – ένας εργολάβος, ο οποίος είναι κοντά στην κυβέρνηση Τσίπρα – χάνει την άδεια. Οι φορολογικές αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο την αυτοκρατορία του και διαπίστωσαν ότι η τράπεζα του έδωσε αμφίβολα δάνεια», σημειώνει η SZ.
Το δημοσίευμα προσθέτει: «Στην Ελλάδα η λέξη διαπλοκή κάνει τον γύρο… και ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη δομή. Στα πιο σημαντικά του σχέδια του, εκτός από τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο για την υπερχρεωμένη χώρα, ήταν από το φθινόπωρο του 2015 και η νέα τάξη στην ιδιωτική τηλεόραση. Το σκάνδαλο με τον υπερθεματιστή θέτει τώρα το ερώτημα στην Αθήνα κατά πόσο αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι ήταν στο παρελθόν».
Τέλος, η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Το πρόβλημα παρουσιάζεται στον κ. Τσίπρα σε μια ακατάλληλη στιγμή. Η δεύτερη αξιολόγηση για τις μεταρρυθμίσεις από τους Ευρωπαίους δανειστές δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Αθήνα περιμένει την νέα δόση ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι τηλεοπτικές άδειες δεν είναι αντικείμενο της αξιολόγησης. Η διαμάχη όμως θα αφήσει μια άσχημη εντύπωση στις Βρυξέλλες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Είμαστε περήφανοι, δεν λύγισαν, δεν λιγοψύχησαν» δηλώνουν στο newsit.gr συγγενείς των εκτελεσθέντων
Τα 12 ιστορικά ντοκουμέντα που εμφανίστηκαν προς δημοπράτηση στο eBay και εξετάζει το ΥΠΠΟ φωτίζουν για πρώτη φορά τις τελευταίες στιγμές των 200 της Πρωτομαγιάς του ’44, ενώ συγγενείς μιλούν για «ανατριχίλα» και υπερηφάνεια και εντείνονται οι πιέσεις να αποκτηθούν από το κράτος
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή