Κόσμος

Σόιμπλε: “Δε μου αρέσει ο Ερντογάν αλλά πρέπει να συνεργαστώ”

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέκρουσε σήμερα τις εκκλήσεις πολιτικών της γερμανικής αντιπολίτευσης να σταματήσει κάθε συνεργασία με την Τουρκία, λόγω του κύματος διωγμών φερόμενων ως υποστηρικτών της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Σόιμπλε, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του συντηρητικού κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επέμεινε πως θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει ο Ερντογάν, αλλά δεν συμφωνώ στη θέση ότι θα έπρεπε να τερματίσουμε τη συνεργασία μαζί του», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στο Ροστόκ, στη βόρεια Γερμανία. «Είναι προς το συμφέρον μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε» με την τουρκική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο