Ελλάδα

“Να πάρουμε 18 νησιά από την Ελλάδα!” – Πολεμικός παροξυσμός στην Τουρκία

- Από τη μια ο Ερντογαν, από την άλλη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία
- Ο Κιλιτσντάρογλου απαιτεί να πάρει 18 νησιά από την Ελλάδα γιατί είναι τουρκικά
- Ο Ερντογάν λέει ότι η Κύπρος δεν μπορεί να έχει στη σημαία της ολόκληρο το νησί
- Πολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της Τουρκίας και συνάντηση Ερντογαν – Τσίπρα σε “ουδέτερο” έδαφος

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η τακτική κλιμάκωσης της έντασης με τη χώρα μας από την μεριά της Τουρκίας. Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις τον τελευταίο καιρό του Τούρκου Προέδρου Ερντογαν, που σύρει μαζί του και τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης σε έναν εθνικιστικό διαγωνισμό.

Σαν να μην έφταναν οι δηλώσεις Ερντογάν στη δημιουργία κλίματος έντασης ήρθε να προστεθεί και η δήλωση – κατηγορία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εναντίον του Ερντογάν γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες είναι τουρκικές.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται παράλληλα με εκείνες του Τούρκου Προέδρου πως η Κύπρος δεν έχει το δικαίωμα στη σημαία της να χρησιμοποιεί το χάρτη ολόκληρου του νησιού…
Και εδώ ήρθε να υπερθεματίσει ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά τον Ερντογάν ότι θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.


Που αποσκοπεί αυτή η τακτική; Ο Ερντογάν έχει καταφέρει μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες να οδηγήσει και την αντιπολίτευση στην ίδια τακτική. Ουσιαστικά στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα η κοινωνία στρέφεται προς τον εξωτερικό εχθρό που αποκτά όλο και πιο συχνά όνομα. Είτε αυτό της Ελλάδας, είτε αυτό της Κύπρου. Είτε οι Έλληνες έχουν καταλάβει βραχονησίδες, είτε οι Ελληνοκύπριοι επιχειρούν να πάρουν εδάφη από τους Τουρκοκύπριους.
Όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα πριν τη διαφαινόμενη συνάντηση Τρίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο Άμπου Ντάμπι. Η συγκρουσιακή τακτική της Τουρκίας είναι όμως πράγματι συγκρουσιακή ή πρόκειται καθαρά για ένα παζάρι;
Ο Μουσταφά Ακιτζί από το ίδιο βήμα απ’ όπου έκανε και τις δηλώσεις ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους. “Επί 53 χρόνια σφετερίστηκαν τα δικαιώματά μας” είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης” προσθέτοντας και αυτός ένα “λιθαράκι” στην ένταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 21
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
19