Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν τέθηκε θέμα συντάξεων από τους δανειστές

Τη διαβεβαίωση ότι στη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών δεν τέθηκε θέμα συντάξεων επανέλαβε όπως είχε δηλώσει νωρίτερα και στο newsit.gr, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωσή της.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αποσαφήνισε, στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της συγκρότησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θεωρεί προσωπικό του στοίχημα τη λειτουργία του ΕΦΚΑ από το νέο έτος, από τη στιγμή, που, όπως τόνισε, έχει αναλάβει πλήρως την πατρότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι σήμερα τέθηκαν θέματα στα οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει σύμπτωση απόψεων με τους δανειστές. Για θέματα νομιμότητας, όπως είπε, οι εκπρόσωποι των δανειστών περιμένουν τις παρατηρήσεις από τα νομικά επιτελεία τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του σχεδιασμού ενός κοινωνικού πλάνου στις επιχειρήσεις, με στόχο να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις και ο εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου, ώστε τα συνδικάτα να γίνουν λιγότερα γραφειοκρατικά και πιο αποτελεσματικά.

Όπως διευκρίνισε, θέτει το θέμα της δημιουργίας επιχειρησιακών σωματείων ακόμη και σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα. «Για παράδειγμα, μία πρόταση που έθεσα στο τραπέζι, για να μπορούν να υπάρχουν συνδικάτα και σε μικρότερες επιχειρήσεις και, γενικά, να διευκολυνθεί η δυνατότητα συνδικαλισμού των εργαζομένων, ήταν να μειωθεί ο ελάχιστος αριθμός για τη συμμετοχή στο εργατικό σωματείο από 20 σε 15», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επεσήμανε ότι έγινε αναλυτική συζήτηση για την επέκταση. «Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε πρακτικές που εμποδίζουν τη δίκαιη ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η επόμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, στις 14 Νοεμβρίου, ενώ τόνισε ότι στο ενδιάμεσο διάστημα θα σταλεί ένα κείμενο αρχών και θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 74
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 13
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 41