Ελλάδα

Ξανακοιτάξτε τις φορολογικές δηλώσεις 2016! Το TAXIS “φουσκώνει” τους φόρους

- Φορολογούμενος έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν είδε το ποσό φόρου που έπρεπε να πληρώσει και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα
- Το ποσό που το Taxis είχε υπολογίσει ήταν τριπλάσιο από τους δικούς του πρόχειρους υπολογισμούς.
- Ακόμα και οι εφοριακοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να καταλάβουν τι γινόταν με το Taxis

Αν κάνατε ή πρόκειται να κάνετε τη φορολογική δήλωση (η προθεσμία κανονικά λήγει αύριο) και έχετε ακόμα και την παραμικρή αμφιβολία για το φόρο που καλείστε να πληρώσετε, ξανακοιτάξτε τη δήλωση! Γιατί είναι πολύ πιθανό το TAXIS να κάνει λάθος υπολογισμό και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να τρελάνει ακόμα και …εφοριακούς.

Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική, τα γεγονότα πραγματικά και τα πρόσωπα υπαρκτά, όπως θα γραφόταν στο τέλος ελληνικής ταινίας, αν βεβαίως γυριζόταν ταινία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Συνταξιούχος επιχείρησε να υποβάλλει μόνος τη φορολογική δήλωση, καθότι είχε τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις.
Εκανε αρχικά τους υπολογισμούς και διαπίστωσε ότι θα πλήρωνε κάποιο ποσό φόρου ύστερα από την εκκαθάριση. Στη συνέχεια μπήκε στο TAXIS και χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να συμπληρώσει κάποιο στοιχείο ξεκίνησε να υποβάλλει τη δήλωση. Πριν την οριστική υποβολή πάτησε το κουμπί για να δει πόσο τελικά ήταν το κοστούμι κι εκεί του ήρθε ο ουρανός…σφοντύλι.

Το ποσό που το TAXIS είχε υπολογίσει ήταν τριπλάσιο από τους δικούς του πρόχειρους υπολογισμούς. Άρχισε να το ψάχνει το θέμα. Έκανε διάφορες σκέψεις και μία από αυτές ήταν μήπως φορολογείται με τεκμήριο, οπότε ανέγραψε ανάλυση ποσού από προηγούμενα χρόνια, όπως είχε το δικαίωμα αφού πριν από δύο χρόνια είχε πάρει αποζημίωση και εφάπαξ. Γράφει το νούμερο και ξαναπατά το κουμπί με την ελπίδα να δει αλλαγές. Τίποτα. Το TAXIS είχε μουλαρώσει και έβγαζε το ίδιο ποσό φόρου.

Σκέφτηκε ότι ενδεχομένως κάπου να κάνει λάθος και απευθύνθηκε σε φίλο του λογιστή. Μπήκε και αυτός στο σύστημα, άρχισε να ψάχνει διάφορα πράγματα, αλλά το ποσό φόρου παρέμενε εκεί σαν στοιχειωμένο. Ο λογιστής και ο φορολογούμενος το σκέφτονται, το συζητούν το θέμα, κάνουν διάφορες υποθέσεις, αλλά λύση δεν βρίσκεται. Οπότε αποφασίζουν να απευθυνθεί ο φορολογούμενος στην εφορία του μήπως και βρει λύση.

Την επομένη επισκέφθηκε τη ΔΟΥ όπου οι υπάλληλοι ήταν ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί. Προθυμοποιήθηκαν να εξετάσουν το θέμα, πράγμα που έκαναν αμέσως. Αφού έκαναν τους υπολογισμούς με βάση τα στοιχεία για τα εισοδήματα διαπίστωσαν τη διαφορά ανάμεσα στους ακριβείς υπολογισμούς και σε εκείνους του TAXIS. Οπότε άρχισαν να αναζητούν την αιτία του προβλήματος που όμως δεν κατάφερναν να βρούν. Οπότε κάποια στιγμή ο αρμόδιος υπάλληλος δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και ξεστόμισε τη φράση: “Δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται. Θα τρελαθώ¨. Και συνέχισε να αναζητεί την απάντηση στον φορομπηχτικό γρίφο του TAXIS. Ομως, προς το παρόν δεν κατάφερε να εντοπίσει την αιτία που το TAXIS καταλογίζει το φόρο που έβλεπε στην οθόνη του υπολογιστή του….
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του