Πολιτική

Νέο γύρο στον πόλεμο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες πυροδότησε η ατάκα Άδωνι

Μια ακόμα σειρά ανακοινώσεων πυροδότησε ο ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη, πως κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του εκμυστηρεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τον ΣΚΑΙ.

Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε με ανακοίνωση επί του θέματος, καταγγέλοντας ότι “ο υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής”.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει ότι με τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Παππάς παραβιάζει την συνταγματική τάξη και προσθέτει πως “ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει ακόμη ότι “η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που ταιριάζει στη ΝΔ», είναι το σχόλιο που επεφύλασσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η ΝΔ συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ» και «είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση».

«Δεν της βγήκε», σχολιάζει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι «τώρα η ΝΔ παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 4
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1