Πολιτική

Νέο γύρο στον πόλεμο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες πυροδότησε η ατάκα Άδωνι

Μια ακόμα σειρά ανακοινώσεων πυροδότησε ο ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη, πως κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του εκμυστηρεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τον ΣΚΑΙ.

Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε με ανακοίνωση επί του θέματος, καταγγέλοντας ότι “ο υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής”.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει ότι με τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Παππάς παραβιάζει την συνταγματική τάξη και προσθέτει πως “ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει ακόμη ότι “η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που ταιριάζει στη ΝΔ», είναι το σχόλιο που επεφύλασσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η ΝΔ συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ» και «είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση».

«Δεν της βγήκε», σχολιάζει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι «τώρα η ΝΔ παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Πτώση για τη ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Το 77,4% δεν πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταπολεμήσει τη διαφθορά
Παρά την υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ σε σχέση με τον Ιούνιο, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Κάλπη στις εκλογές 11
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει τη στάση του απέναντι στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι δύο τάσεις
Κάποια στελέχη θεωρούν ότι θα πρέπει να καταγγείλουν την διαδικασία και να αποχωρήσουν και αλλά επιμένουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν προκειμένου να μην κάνουν πιο εύκολη την διαδικασία για την κυβέρνηση
Σωκράτης Φάμελλος 1
«Σφάχθηκαν» Χατζηδάκης – Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Βοσκάγατε τα πρόβατα κάπου παραπέρα;» -«Με την ακροδεξιά ρητορεία σας διχάζετε»
Ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αναγνώρισε «τίμια και ειλικρινά» ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ «δεν τα καταφέραμε»
Νίκος Ανδρουλάκης και Κωστής Χατζηδάκης 8