Πολιτική

Τριπλή υποχώρηση της κυβέρνησης σε ΕΚΑΣ, κόκκινα δάνεια και ΤΑΙΠΕΔ

Η σκληρή στάση των Ευρωπαίων δανειστών, έτσι όπως εκφράστηκε μέσω Ντράγκι, έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου πως οι εταίροι δεν πρόκειται να ολοκληρώσουν την διαπραγμάτευση, πριν ψηφιστούν όλα τα προαπαιτούμενα.

Ουσιαστικά το μήνυμα ήταν ότι ή θα περάσουν όλα ή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί ούτε η δόση ούτε και να γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομόλογα για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φθηνό χρήμα οι ελληνικές τράπεζες.

Το παζάρι είναι σκληρό και αποδείχθηκε ότι και το μαχαίρι και το καρπούζι το κρατούν οι δανειστές. Κάπως έτσι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε τριπλή υποχώρηση.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή όχι απλά καταργείται η εξαίρεση των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου από την πώληση σε funds, αλλά ανοίγει και ο δρόμος για πώληση σε funds τα δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 140.000 ευρώ.
Παράλληλα με διάταξη η κυβέρνηση επαναβεβαιώνει ότι το σύνολο των εσόδων ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ θα πηγαίνει στην εξόφληση του χρέους, ενώ υπήρξαν αλλαγές και σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΣ.
Τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν θα επιστραφούν μεν αναδρομικά, όμως για να κλείσει η… τρύπα το 2017 θα χάσουν το δικαίωμα στο ΕΚΑΣ περισσότεροι δικαιούχοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση για τις «καραβιές» μεταναστών και τη δομή στην Κρήτη: Το διπλό πολιτικό κόστος και το «στοίχημα» Χαφτάρ
Η κλειστή δομή κράτησης παράνομων μεταναστών στην Κρήτη προγραμματίζεται να γίνει στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Καστέλι, σε ένα στρατόπεδο που είναι κλειστό
Mετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών 10
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 16