Ελλάδα

Στην αντεπίθεση ο Παρασκευόπουλος μετά την ανακοίνωση – κόλαφος των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Την έκπληξη του εκφράζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, για τη δριμεία επίθεση που δέχθηκε από την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.  

“Με έκπληξη διάβασα το Δελτίο Τύπου – Καταγγελία της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) με το οποίο εμφανίζεται να δυσφορεί που στα Γρεβενά δημιουργήθηκαν χώροι για την εξυπηρέτηση των οικογενειών των κρατουμένων και που στα Χανιά πρόκειται να λειτουργήσει μια άδεια πτέρυγα κράτησης. Να δυσφορεί δηλαδή, που βελτιώνονται οι συνθήκες κράτησης και αποσυμφόρησης στις ακόμη και σήμερα υπερφορτωμένες ελληνικές φυλακές” απαντά ο κ. Παρασκευόπουλος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος αφήνει αιχμές για τα κίνητρα της ΟΣΥΕ, κάνοντας λόγω για “παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους”. Χαρακτηριστικά αναφέρει : ” Είναι προφανές ότι τα αίτια της αντίδρασης είναι άλλα και όχι τα αναφερόμενα από την ΟΣΥΕ. Το σωφρονιστικό σύστημα διοικείται πλέον αποκλειστικά από τους θεσμικά υπεύθυνους και όχι από παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους”.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζει ότι οι ιθύνοντες του υπουργείου δουλεύουν συλλογικά για τον εξανθρωπισμό των φυλακών.

“Όποιος προσπαθεί να σπείρει ανησυχίες στοχοποιώντας πρόσωπα, όπως τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκη, ματαιοπονεί. Ως Υπουργός κλήθηκα από τον εκφραστή της λαϊκής βούλησης Πρωθυπουργό να αναλάβω ένα δύσκολο έργο, ορίζοντας και συνεργάτες. Ήλθαμε όλοι μαζί και δουλεύουμε συλλογικά, για να συμβάλουμε στην ασφάλεια των πολιτών και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις φυλακές.Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με όλους τους ευσυνείδητους εργαζόμενους του χώρου και την συμπαράσταση της κοινωνίας, θα συνεχίσει ακλόνητα την πολιτική αναβάθμισης του σωφρονιστικού συστήματος”. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων