Οικονομία

Το ευρώ συνεχίζει να πιέζει το δολάριο

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία του ευρωπαϊκό νόμισμα, φθάνοντας για μία ακόμη φορά λίγο κάτω από το επίπεδο των 1,14 δολ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1394 δολ. από το επίπεδο των 1,1387 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων αυτή που κλείνει σήμερα, κυρίως, εξαιτίας της “συμπεριφοράς” που επέδειξε το ιαπωνικό νόμισμα.

Στους παράγοντες που επηρέασαν την αγορά, η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία, καθώς και η διαφαινόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ) καταγράφηκε σήμερα μόνο μία συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 9,07%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,10% να διαμορφωθεί στο 9,06%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν εμφάνισαν αξιόλογες μεταβολές. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,010% από -0,007%, στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,072%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,134%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,248%, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,339%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1363 δολ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα