Πολιτική

Σταθάκης: Τέλη Νοεμβρίου η στρατηγική για τα κόκκκινα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στο τέλος του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τους εταίρους, η στρατηγική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο.

Η αναδιάρθρωση των δανείων των ΜΜΕ, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός, αποτελεί μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων που θα γίνει στο τέλος του Νοεμβρίου, με εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και όποιων άλλων μέτρων αποφασιστούν. Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε την ανάγκη ενοποίησης επιμέρους χρηματοδοτικών εργαλείων που παρουσιάζουν χαμηλή απορροφητικότητα, ενώ αναφέρθηκε στην ιδέα δημιουργίας επενδυτικής τράπεζας, την οποία, όπως είπε, επιθυμεί και η Ευρώπη, καθώς και στη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε επενδυτικό φορέα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός Οικονομίας παρουσίασε επίσης τις πρωτοβουλίες για ενίσχυση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που υλοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας το κλείσιμο του προηγούμενου ΕΣΠΑ και την έναρξη του νέου, την υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα – ενώ υπό μελέτη είναι και το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων του αναπτυξιακού νόμου.

Μελέτη της PWC που παρουσιάστηκε απόψε, προσδιορίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 13 δισ. ευρώ ως το 2020, για αντικατάσταση εξοπλισμού, επενδύσεις και κεφάλαια κίνησης, συν 9 δισ. που θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν σταδιακά οι τράπεζες. Προτείνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με αρχικό κεφάλαιο ύψους 200-300 εκατ., η δημιουργία λευκού Τειρεσία στον οποίο θα εντάσσονται υποχρεωτικά όσες επιχειρήσεις θέλουν να πάρουν δάνειο, και ο συντονισμός των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις, διαφορετικές διαδικασίες και απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σ. Λαζαρίδης, εκτίμησε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τάση επιστροφής του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και κάλεσε το ακροατήριό του να ετοιμάσει επενδυτικές προτάσεις, σημειώνοντας πως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, θα υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5