Οικονομία

Reuters: Το Μνημόνιο και η τρόικα ρίχνουν τα ελληνικά ομόλογα

Πτωτικά διαπραγματεύονται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την έγκριση του πολυνομοσχεδίου και την αξιολόγηση του Μνημονίου από την τρόικα που επιστρέφει, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχωρούσαν κατά 9 μονάδες βάσης στο 7,80%. Πρόκειται για ρεκόρ πτώσης των ελληνικών spreads για το 2015, και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οφείλεται στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την επικείμενη αξιολόγηση του Μνημονίου από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη κινούνταν, ωστόσο, ανοδικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη στην Κίνα που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων και ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα διαμορφώθηκε στο 6,9% για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε ετήσια βάση, οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 6,8%. Ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης υποχώρησε κάτω από το 7% μετά τη χρηματοοικονομική κρίση.

Εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε σε πολωνική εφημερίδα ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Τα σχόλια αυτά φάνηκαν να έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι η αγορά ομολόγων ίσως διευρυνθεί.

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων κατέγραφαν άνοδο 3 μονάδων βάσης στο 0,57%. Οι αποδόσεις των περισσότερων άλλων ομολόγων της ευρωζώνης ενισχύονταν κατά 1-3 μονάδες βάσης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
«Μαζί, για κάθε οικογένεια» – Το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας των My market!
Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, «Μαζί, για κάθε οικογένεια» αποτελεί μια υπόσχεση συνέπειας, προσφοράς και ανθρωπιάς από την εταιρεία και τους ανθρώπους της, προς τις κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες.
«Μαζί, για κάθε οικογένεια» – Το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας των My market!
Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για αγρότες: Δικαιούχοι, προϋπολογισμός και επιλέξιμες δαπάνες
Οι νέες παρεμβάσεις παρέχουν χρηματοδότηση σε αγρότες για επενδύσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την εξοικονόμηση ύδατος και την εφαρμογή πρακτικών κυκλικής οικονομίας και ενεργειακής αποδοτικότητας
Αγρότες