Ελλάδα

Τρύφων Αλεξιάδης για τέλη κυκλοφορίας: Το βάρος στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού

Για περισσότερο "φιλικές" επιβαρύνσεις σε περίπτωση φορολογικών παραβάσεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο στόχος είναι να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο. Όταν ρωτήθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας, απάντησε πως προβλέπεται μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

Τόνισε ακόμη πως “αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις”, ενώ επανέλαβε πως θα ελαφρυνθούν οι κάτοχοι φθηνών αυτοκινήτων.

“Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα περισσότερο δίκαιο” δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος μάλιστα παραδέχθηκε πως το υπάρχον σύστημα τελών κυκλοφορίας έχει λάθη.

“Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής” ξεκαθάρισε ακόμη για τα πρόστιμα, δίνοντας την απάντησή του στα όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης υπογράμμισε πως ο φόρος θα παραμείνει ως έχει και το 2015, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια για αυξήσεις στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών από το 2016 και την επιβολή ενός νέου, πιο δίκαιου φόρου, με στόχο την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ εν καιρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οικογενειακό δράμα στη Λαμία: Μητέρα εγκατέλειψε το 9,5 ετών παιδί της με αυτισμό στα δικαστήρια μετά από απόφαση για την επιμέλειά του
Ένα οικογενειακό δράμα με θύμα ένα παιδί 9,5 ετών στο φάσμα του αυτισμού, διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα στη Λαμία. Σύμφωνα με το lamiareport.gr,...
Το δικαστικό μέγαρο Λαμίας
Σερί βροχοπτώσεων με «εμμονικές» βροχές σε Ήπειρο, Ιόνιο, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη - Ο καιρός στην Αττική την Τσικνοπέμπτη
Οι συγκεκριμένες περιοχές κινδυνεύουν μάλιστα καθιζήσεις εδαφών, κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις ρεμάτων και από τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της μεγάλης εδαφικής υγρασίας και του κορεσμού
Κακοκαιρία
Νέα Αττική Οδός: «Δεν θα στείλουμε ποτέ μήνυμα στους συνδρομητές e – PASS για κάποια οφειλή, αν δείτε κάτι τέτοιο είναι απάτη»
«Αν λάβετε παραπλανητικό SMS τέτοιου τύπου, αγνοήστε το, ΜΗΝ κλικάρετε τον οποιοδήποτε σύνδεσμο και προχωρήστε σε διαγραφή του», ενημερώνει η ανακοίνωση
αττική οδός
Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν μου έχει κοινοποιηθεί η διάταξη δέσμευσης του λογαριασμού μου, έχει στηθεί ένας χορός ηθικής κατακρεούργησής μου
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προαναγγέλλει δε ότι θα τοποθετηθεί δημόσια τις προσεχείς ημέρες, επισημαίνοντας ότι τα ΜΜΕ «τον δικάζουν και τον καταδικάζουν», επικαλούμενα «πηγές» που -όπως υποστηρίζει- εδράζονται σε διακινούμενο non-paper «άγνωστου συντάκτη»
Ο Γιάννης Παναγόπουλος