Κόσμος

Αυστριακό αφιέρωμα για Βασιλική Θάνου: Εχθρός του Σαμαρά, σύμμαχος του Τσίπρα

Για να επικρατήσει μια γυναίκα στην ανδροκρατούμενη πολιτική της Ελλάδας χρειάζεται μια οικογενειακή δυναστεία ή το Σύνταγμα -η συντηρητική πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, και η αριστερή πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχαν τους πατέρες τους, η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου έχει το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Αυτό σημειώνεται εισαγωγικά στο “πορτρέτο” της επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η αυστριακή εφημερίδα “Ντερ Στάνταρντ”, με τίτλο “Αντίπαλος της πολιτικής λιτότητας ηγείται της ελληνικής υπηρεσιακής κυβέρνησης”.

Ύστερα από αναφορές στις σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος της Ελλάδας για το διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού, σημειώνεται ότι η 65χρονη πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα, θέση στην οποία θα παραμείνει σχεδόν ένα μήνα, καθώς στις 20 Σεπτεμβρίου θα εκλεγεί μια νέα Βουλή, για δεύτερη φορά μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι από την ελληνική κοινή γνώμη η Βασιλική Θάνου θεωρείται αντίπαλος της πολιτικής λιτότητας, η ίδια έχει ταχθεί εναντίον των μειώσεων των μισθών στο δικαστικό σώμα και έχει επικρίνει ως απολυταρχική και αλαζονική την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ τον περασμένο Ιούνιο, αναλαμβάνοντας πρόεδρος του Αρείου Πάγου, επαίνεσε τον αριστερό-δεξιό συνασπισμό του Αλέξη Τσίπρα «ότι έκανε επιτέλους προτεραιότητα τη σωτηρία της πατρίδας».

Η εφημερίδα επισημαίνει, επίσης, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η Βασιλική Θάνου είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας από τις Βρυξέλλες να υποστηρίξουν τη νέα κατεύθυνση της Ελλάδας, δεχόμενη τότε κριτική από συναδέλφους της.

Στο “πορτρέτο” σημειώνεται, ότι η Βασιλική Θάνου γεννήθηκε το 1950 στη Χαλκίδα, το 1975, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στις υπηρεσίες της Δικαιοσύνης, όπου τα προηγούμενα χρόνια έκανε τη σταδιοδρομία της στις υψηλές βαθμίδες της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost