Πολιτική

Εκλογές 2015: Σε εγκάρδιο κλίμα η παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΞ από τον Κοτζιά στον Μολυβιάτη

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τον νέο υπηρεσιακό υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη, ενδελεχώς για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. 

Σε σύντομες δηλώσεις που ακολούθησαν της κατ’ ιδίαν ενημέρωσης του νέου υπουργού, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε τυχερός που παραδίδει το υπουργείο στον κ. Μολυβιάτη, έναν άνθρωπο, όπως είπε, με μεγάλη πείρα, πατριώτη και υπεύθυνο πρόσωπο που το γνωρίζει όλη η χώρα.

Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Κοτζιάς απηύθυνε έκκληση και παράκληση «τις επόμενες τρεις εβδομάδες όλοι όσοι συμμετέχουν στον δημόσιο πολιτικό βίο, να συμμετέχουν με ορθό λόγο, με προσοχή, με νηφαλιότητα, με τρόπο που να προασπίζουμε και τη χώρα και τους θεσμούς μας και το μέλλον αυτού του τόπου».

Από τη μεριά του, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της πολύ σύντομης θητείας του, «θα προσπαθήσω να διαχειριστώ με επιτυχία τις τρέχουσες υποθέσεις, αλλά και να αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία και κάθε δυνατότητα για να προωθήσω τα συμφέροντα και τις πάγιες θέσεις της χώρας μας. Και για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε απειλή ήθελε προκύψει για τα συμφέροντά μας αυτά».

Τέλος, ο υπηρεσιακός υπουργός ευχήθηκε στον Νίκο Κοτζιά κάθε επιτυχία στη μελλοντική του πορεία, όπου και να είναι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», – «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης
Κωνσταντοπούλου: Από Νέα Δημοκρατία να μετονομαστείτε σε «νέα δικογραφία» – Με κυνηγάτε, ενώ είστε βουτηγμένοι σε υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φέρουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ξεκαθαρίζοντας ότι οι βουλευτές της θα υπογράψουν πρόταση μομφής
Ζωή Κωνσταντοπούλου 29