Πολιτική

Συμφωνία: Τι αποφάσισε η Αριστερή Πλατφόρμα για την αυριανή ψηφοφορία!

Ενάντια στην συμφωνία, της οποίας τα μέτρα θα τεθούν αύριο προς ψήφιση στη Βουλή, τάσσονται τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως προκύπτει, δεν προτίθενται να παραδώσουν τις έδρες τους, ποκλείοντας το ενδεχόμενο παραίτησης!

Η συνεδρίαση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης και όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, οι συγκεκριμένοι βουλευτές τάσσονται ενάντια στην συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θέλουν τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία, ωστόσο η στάση τους σχετικά με το τι ακριβώς θα ψηφίσουν δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Οι επιλογές θα είναι φυσικά μεταξύ του “όχι” και του “παρών”, ωστόσο αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως θα παραμείνουν στο κόμμα και δεν προτίθενται να παραιτηθούν, κρετώντας την εξής στάση: “ενότητα στο κόμμα, δεν θα το χαλάσουμε”.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, πως στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως μια πρακτική διαγραφών είναι απέναντι στην κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ και πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για την στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Να σημειώσουμε επίσης πως στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Στάθης Λεουτσάκος, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Λαπαβίτσας, Κώστας Ήσυχος, Νίκος Χουντής, αλλά και άλλα στελέχη που δεν είναι βουλευτές, όπως ο Βασίλης Πριμηκύρης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων, κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
«Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις», είπε ο Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες
Πιερρακάκης: Τα ΕΛΤΑ μετασχηματίζονται, δεν κλείνουν – Φάμελλος: Καραμπινάτο σκάνδαλο της ΝΔ
Ο μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ, με βάση το σχέδιο περιλαμβάνει και την ανάπτυξη του μοντέλου «shop-in-shop» με παρουσία των ΕΛΤΑ μέσα σε σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, πρακτορεία Τύπου και άλλα
Ελληνικά Ταχυδρομεία 5