Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αποτρέπει το grexit

Το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί διότι αποτελεί προαπαιτούμενο της Συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και αποτρέπει ένα grexit με αθεράπευτες συνέπειες για τον λαό μας, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, εισηγούμενος στην Ολομέλεια τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος διαφωνεί με δύο διατάξεις (για την αναγκαστική εκτέλεση και την πρωτοβάθμια διαδικασία των πλειστηριασμών) κι όχι με το σύνολο του νομοσχεδίου, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθεια να αλλάξει τα δύο αυτά κεφάλαια κατόπιν συζήτησης με τους θεσμούς και διατηρώντας εν ισχύ την νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Απαντώντας στο θέμα που τέθηκε εκ μέρους της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για ανάληψη των πολιτικών του ευθυνών εφόσον εισηγείται ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε πως η διαφωνία του αφορά στα συγκεκριμένα κεφάλαια, η οποία δεν αναιρεί την θετική του κρίση για το σύνολο του νομοθετήματος, το οποίο και κάλεσε το Σώμα να το υπερψηφίσει καθώς έχει ευνοϊκές ρυθμίσεις.

«Ανάμεσα σε δύο κακά, επιλέγω το μικρότερο κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως με την ψήφιση του νομοσχεδίου αποτρέπεται η άτακτη χρεοκοπία της χώρας και οι ολέθριες συνέπειές της, οι οποίες κυρίως έχουν ισχυρό αντίκτυπο στους αδύναμους.

Αφού ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε και προς την Ολομέλεια την ενημέρωση που παρείχε το πρωί στις Επιτροπές για τις δυσκολίες τις διαπραγμάτευσης και τις χρονικές πιέσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθώσεων με μελλοντική νομοθετική εργασία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1