Ελλάδα

Στο Παίδων Πεντέλης μεταφέρθηκαν 7 παιδιά προσφύγων που έχουν κατασκηνώσει στο Πεδίο του Άρεως

Επτά παιδιά ηλικίας από 2 έως 13 ετών, από τις οικογένειες των προσφύγων που έχουν κατασκηνώσει στο Πεδίο του Άρεως μεταφέρθηκαν (μαζί με τις μητέρες τους), στο Παίδων Πεντέλης, συνοδευόμενα από το κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) , μια νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο από το «Χαμόγελο του παιδιού».

Τα παιδιά, που οι τρεις γιατροί του ΕΚΕΠΥ εξέτασαν σήμερα και την περασμένη Παρασκευή στις επισκέψεις τους στο Πεδίο του Άρεως, εξετάστηκαν από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου. Σε τέσσερα παιδιά χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή χωρίς να κρίνεται αναγκαία η παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Τρία παιδιά παρέμειναν για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους, καθώς ένα εξ αυτών εμφάνισε ήπια αφυδάτωση και δύο διεγνώσθησαν με δερματοπάθειες από σταφυλοκοκκική λοίμωξη. Τα παιδιά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες μαζί με τις μητέρες τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βουτιά» στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - Η ιστορία του κρατήρα του Άρχοντα από το Λευκαντί, μοναδικές εικόνες
Ένας άρχοντας, μια αρχόντισσα, τέσσερα άλογα, δυο ταφικοί λάκκοι, μια πυρά κι ένα λαμπρό κτήριο του 10ου αι. π.Χ. Πώς συνδέονται με τον Κρατήρα του Άρχοντα από το Λευκαντί
Ο κρατήρας από το Λευκαντί