Κόσμος

Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε συγκρούσεις λίγο πριν τις εκλογές

Συμπλοκές μεταξύ μελών της πολιτοφυλακής αυτοάμυνας προκάλεσαν αργά χθες βράδυ τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων στην πολιτεία Γκερέρο στο νότιο Μεξικό λίγες ώρες πριν από την έναρξη των βουλευτικών και τοπικών εκλογών.

Ο Ραμόν Ναβαρέτε, πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας, είπε ότι μέλη της επιτροπής έχουν καταμετρήσει δέκα σωρούς και προσπαθούν να εξακριβώσουν την πιθανότητα άλλοι τρεις άνθρωποι να έχουν σκοτωθεί.

Η συμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ αντίπαλων φατριών “της ίδιας πολιτοφυλακής αυτοάμυνας” που ονομάζεται Ενωμένο Μέτωπο για την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη της Πολιτείας Γκερέρο (FUSDEG).

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε μέσα σε ένα σπίτι που χρησίμευε ως διοικητήριο στην είσοδο του χωριού αυτού των 500 κατοίκων, βόρεια του Ακαπούλκο.

Οι πολιτοφυλακές αυτοάμυνας επιτρέπεται να αναπτύσσουν δράση μέσα στις κοινότητες αυτοχθόνων της πολιτείας Γκερέρο όπου μπορούν να διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν παρά την ανάπτυξη στρατιωτών και αστυνομικών στις πολιτείες Γκερέρο και Οαχάκα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Η Γκερέρο είναι μία από τις πιο βίαιες πολιτείες της χώρας. Διάφορα καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών διεκδικούν τον έλεγχο οδών διακίνησης ναρκωτικών, ενώ πολιτοφυλακές αυτοάμυνας προσπαθούν να προστατεύσουν τις κοινότητες.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη φωτο: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3