Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Τα πρωτάκια οι… όλοι οι άλλοι

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Τα πρωτάκια οι… όλοι οι άλλοι

Πρώτη μέρα στο σχολείο, με ελλείψεις όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τα χιλιάδες πιτσιρίκια που σήμερα για πρώτη φορά σηκώθηκαν νωρίς, φόρεσαν τα καλά τους, πήραν τις τσάντες τους και με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες από το χέρι ξεκίνησαν τη νέα σελίδα στη ζωή τους.

Είναι τα πρωτάκια και είναι τα “τιμώμενα” πρόσωπα κάθε… σχολικής πρεμιέρας.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι πάντα ιδιαίτερη. Για κάθε παιδί. Φαίνεται από τα ρούχα που έχουν επιλέξει για να φορέσουν, από τα αμήχανα παιδικά τους πρόσωπα, από τον τρόπο που τα κοριτσάκια φτιάχνουν τα μαλλιά τους.

Όλα στην πρώτη σειρά, κοιτάνε… χωρίς ανάσα στον ιερέα που κάνει τον αγιασμό. Πιο πίσω τους, οι… “παλιοί” και ακόμη πιο πίσω μαμάδες και μπαμπάδες, συγκινημένοι που το μικρό τους μεγαλώνει και πάει σχολείο!







Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι αναγνωριστική για τα πρωτάκια. Αλλά για παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κάποιοι ήδη πήραν βιβλία και από τη Δευτέρα θα… πέσουν στα βαθιά. Όχι για πολύ. Την άλλη Παρασκευή τα σχολεία που θα γίνουν εκλογικά κέντρα δεν θα είναι ανοιχτά. Όπως δεν θα είναι ούτε και στις 21 Σεπτεμβρίου…




Μια ακόμη περιπέτεια ξεκινάει είτε μιλάμε για πρωτάκια δημοτικού είτε για τελειόφοιτους λυκείου. Ο καθένας με τα άγχη και τις… περιμέρες του.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε