Ελλάδα

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Θάλασσας 2015

Διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στους τομείς της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής στις 28 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας 2015 και τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών και θα δώσει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν διμερείς προκαθορισμένες συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, με βάση τη ζήτηση και την προσφορά τεχνολογίας (προϊόντα και τεχνογνωσία) και τις επιχειρηματικές προτάσεις συνεργασίας.

Τα θεματικά πεδία που καλύπτονται στις επιχειρηματικές συναντήσεις (European Maritime Day 2015 – Matchmaking Event) είναι θαλάσσια πολιτική, παράκτιες περιοχές και λιμάνια, θαλάσσιο περιβάλλον και προστατευόμενες περιοχές, θαλάσσιες και ναυπηγικές τεχνολογίες και εξοπλισμός, θαλάσσιες υπηρεσίες, μεταφορές και ναυτιλία, θαλάσσια και λιμενική ασφάλεια, ενώ για τον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης τα σχετικά πεδία αφορούν σε υδατοκαλλιέργειες, παράκτιο τουρισμό, θαλάσσια βιοτεχνολογία, ωκεάνια ενέργεια, υποθαλάσσια εξόρρυξη και θαλάσσια έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις καλούνται να εγγραφούν και να υποβάλλουν το επιχειρηματικό προφίλ τους έως τις 20 Μαΐου και οι αιτήσεις για τη διοργάνωση συναντήσεων θα υποβάλλονται 3-20 Μαΐου. Η εγγραφή και συμμετοχή στις επιχειρηματικές συναντήσεις είναι δωρεάν.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Μάιο στην Ευρώπη, φιλοξενώντας εκπροσώπους από τη συνεχώς αναπτυσσόμενη και ενεργή κοινότητα της θαλάσσιας βιομηχανίας και γαλάζιας ανάπτυξης, καθώς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, καλές πρακτικές και να εξετάσουν τις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη.

H Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας 2015 διοργανώνεται στον Πειραιά και θα εστιάσει στον ρόλο των λιμανιών και των παράκτιων περιοχών στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητάς τους και τη Γαλάζια Ανάπτυξη γενικότερα, ενώ το συνέδριο θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και συναντήσεις εργασίας από προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου σχετικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των σχετικών περιοχών.

Εκτός από το συνέδριο, η Ευρωπαϊκή Ημέρα θα περιλαμβάνει και δημόσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά στις 30-31 Μαΐου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και βιομηχανικά μνημεία της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το παραδέχομαι ότι τον χτύπησα, δεν είναι λύση» λέει ο νεαρός που χτύπησε με γκλοπ τον κουρέα στην Πύλο
«Τον χτύπησα μερικές φορές με το γκλοπ που είχα, μόνος μου το πέταξα, δεν μου έφυγε από τα χέρια, το πέταξα μόνος μου, συνέχισα να τον χτυπάω άλλο λίγο με τα χέρια», λέει ο 25χρονος
Πύλος
Βίντεο ντοκουμέντο με τους φυσικούς αυτουργούς να τοποθετούν τη βόμβα στην επιχείρηση στα Χανιά που φέρεται να «παρήγγειλε» ο Ρώσος πρώην δήμαρχος
Ο εμπρησμός σε διπλανή επιχείρηση από το μαγαζί της πρώην συντρόφου του, τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, τα ακίνητα και τα απειλητικά μηνύματα
Εμπρησμός στα Χανιά
Πατέρας έδειρε 62χρονο που παρέσυρε το παιδί του στην Θεσσαλονίκη: «Το εγκατέλειψε στον δρόμο δεν θυμάμαι τι έγινε, ήμουν σε σοκ»
«Το παρέσυρε και δεν σταμάτησε ούτε καν για τις πρώτες βοήθειες, το 8χρονο παιδί είχε πάθει και μία μικρή διάσειση, τα βράδια δεν κοιμάται» λέει ο πατέρας που επιτέθηκε έξω από τα δικαστήρια στον οδηγό της μηχανής
Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Νέα Φιλαδέλφεια: Χειροπέδες σε 3 μέλη συμμορίας που ακινητοποιούσε αυτοκίνητα και λήστευε οδηγούς – Πάνω από 100.000 ευρώ η λεία τους
Οι δράστες παρακολουθούσαν τα θύματά τους και προκαλούσαν φθορά στα ελαστικά των οχημάτων τους ώστε οι οδηγοί να ακινητοποιούσαν τα οχήματά τους και οι δράστες να αφαιρούν χρηματικά ποσά από το εσωτερικό των οχημάτων
Συμμορία με ληστείες στη Νέα Φιλαδέλφεια