Κόσμος

Ντι Πρέσε: “Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης είναι λογικό”

«Μόνο εκείνος που θα σταθεί και πάλι στα πόδια του, είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα χρέη του και αυτό ισχύει για κάθε υπερχρεωμένη οικογένεια, γιατί άραγε όχι και για την Ελλάδα;» διερωτάται η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ερώτηση αυτή αναφέρεται στον υπότιτλο σημερινού άρθρου της, με τίτλο: «Όχι, αυτό δεν είναι ακροαριστερό ή κουτό, είναι απλά λογικό» (σ.σ.: υπονοώντας το πρόγραμμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης).

Η οικογένεια και οι τράπεζες

Στο άρθρο περιγράφεται διεξοδικά η κατάσταση μιας μέσης οικογένειας -με εμφανείς παραλληλισμούς με την κατάσταση της Ελλάδας -η οποία διαχειριζόμενη ίσως λανθασμένα τα οικονομικά της και πέφτοντας στην παγίδα τραπεζών, δανειστών και πιστωτών για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, έχει βρεθεί, χρεοκοπημένη πλέον, να δέχεται πιέσεις και όρους από όλους αυτούς, να ξεπουλά τα τιμαλφή της, να έχει χάσει τη δουλειά της να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.

Στη συνέχεια παρατίθενται οι προτάσεις και οι συμβουλές που δίνονται στην οικογένεια αυτήν από έναν ειδικό σύμβουλο σε θέματα χρέους, για να ξανασταθεί στα πόδια της- από την άμεση διακοπή περαιτέρω δανεισμού της μέχρι τη συνεννόηση με τους πιστωτές για ένα ρεαλιστικό σχέδιο αποπληρωμής του χρέους, καθώς τελικά είναι προς το συμφέρον τους γιατί μόνον έτσι θα πάρουν πίσω μεσοπρόθεσμα μέρος από τα χρήματά τους.

Ακριβώς αυτό, σημειώνει η αρθρογράφος, είναι το σχέδιο το οποίο παρουσιάζει αυτήν τη στιγμή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει να δανειστεί νέα χρήματα που θα εξαφανιστούν σε μια «μαύρη τρύπα», αλλά «αντ’ αυτού θέλει να εισπράξει φόρους, να καταπολεμήσει τη διαφθορά, να έχει μεγαλύτερα έσοδα από ό,τι δαπάνες στο νέο προϋπολογισμό. Θέλει να σταματήσει το ξεπούλημα των υποδομών και να επενδύσει για να υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας, όπως θέλει επίσης μια διάσκεψη χρέους, θέλει η χώρα να ξανασταθεί πάλι στα πόδια της ώστε να μπορεί μεσοπρόθεσμα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Το άρθρο στην «Ντι Πρέσε» καταλήγει επισημαίνοντας πως μπορεί κανείς να έχει επιφυλάξεις απέναντι στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, να τους βρίσκει αλαζονικούς, λαϊκιστές, ή, για διάφορους λόγους, να μην επιθυμεί την επιτυχία τους, ή να βρίσκει δεκάδες παράγοντες για τους οποίους θα αποτύχει το σχέδιό τους, ωστόσο, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ως παράλογο, ή κουτό, ή, μάλιστα, ακροαριστερό, ένα σχέδιο το οποίο χιλιάδες φορές καθημερινά προτείνεται από συμβούλους σε θέματα χρέους, σε υπερχρεωμένους ανθρώπους που αναζητούν βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς