Ελλάδα

Ποινικές διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έγιναν… ερείπια!

Ποινικές ευθύνες στους αρμοδίους για τη συντήρηση και χρήση ακινήτων, που χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αποδίδει η εισαγγελία έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Η πολύμηνη έρευνα της εισαγγελίας οδήγησε ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» -η οποία έχει απορροφηθεί πλέον από άλλο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου- Κωνσταντίνου Ματάλα.

Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα της εισαγγελίας για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη, διαδόχου του κ. Ματάλα στην προεδρία της εταιρείας, προκειμένου να δοθεί έγκριση για την άσκηση δίωξης, επίσης για κακουργηματική απιστία σε βάρος του.

Την υπόθεση των επίμαχων ακινήτων, των οποίων η διαχείριση είχε ανατεθεί στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» ερεύνησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, ύστερα από καταγγελίες στον Τύπο για πλημμελή συντήρηση και μη μεταολυμπιακή αξιοποίηση της επίμαχης περιουσίας του Δημοσίου, που είχε κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, με το πέρας της έρευνάς τους, κρίνουν ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες των επικεφαλής της ελεγχόμενης εταιρείας, στους οποίους καταλογίζεται ότι δεν μερίμνησαν για την καλή συντήρηση και χρήση των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία πέρασαν στη διαχείριση της «Ολυμπιακά Ακίνητα».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση σταθερών και των κινητών κατασκευών, που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα, εκτός από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. 

Η δικογραφία, που αφορά τη διοίκηση του κατηγορουμένου Κ. Ματάλα, ανατέθηκε σε ανακριτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απέγιναν οι πομποδέκτες TETRA μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Πως είναι σήμερα το κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας!

 

Μετά την DailyMirror και η Bild! «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία»

Η Mirror κατακεραυνώνει την Αθήνα! 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αφήσει τις εγκαταστάσεις τους και ρημάζουν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη που ήταν στο μπαλκόνι θυμάται – «Ο απόλυτος τρόμος για 40 λεπτά, σκεφτόμουν ότι στην επόμενη ανάσα θα πέσω»
Τράπεζα Marfin, οδός Σταδίου, 5 Μαΐου 2010. Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία έγκυος γυναίκα, χάνουν τη ζωή τους από εμπρησμό στο υποκατάστημα...
Η φωτιά στη Marfin