Ελλάδα

Καλά Χριστούγεννα με… αυξήσεις για τους ενστόλους

Με τον μισθό Δεκεμβρίου, ο οποίος προκαταβάλλεται στο τέλος Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων , εν ενεργεία και συνταξιούχων, στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, το κυβερνητικό σχέδιο για τις αποδοχές στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών έχει ως εξής:

– Οι αυξήσεις θα καλύπτουν το 50% των μισθολογικών περικοπών που είχαν τεθεί σε εφαρμογή τον Αύγουστο του 2012. Οι αυξήσεις θα περάσουν στην μισθοδοσία Δεκεμβρίου που καταβάλλεται τη τελευταία ημέρα του αμέσως προηγούμενου μήνα.

– Μαζί με τον μισθό του Δεκεμβρίου θα λάβουν εφάπαξ και τα αναδρομικά από τον φετινό Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο.

– Από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους οι ένστολοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014. Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν σε βάθος τριετίας δηλαδή σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως οι αυξήσεις στους μισθούς δεν θα συμψηφιστούν με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν φέτος οι ένστολοι με μεικτές αποδοχές έως 1.500 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα με τον βομβιστή να τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της ντισκοτέκ Jacky.O
Βίντεο ντοκουμέντα εξασφάλισε το newsit.gr με τον βομβιστή στην είσοδο του καταστήματος, ενώ σε πλάνα δεύτερου βίντεο φαίνονται οι θαμώνες του μαγαζιού σε αναστάτωση, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη
Ο βομβιστής έξω από τη ντισκοτέκ Jacky.O
Νεκρός ο 33χρονος Χρυσοβαλάντης Στεργιανός που είχε εξαφανιστεί στη Νέα Πέραμο – Βρισκόταν 50 ημέρες στα αζήτητα νοσοκομείου
Εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου λίγες ημέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του στις 30 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε στα επείγοντα νοσοκομείου όπου και πέθανε, χωρίς να τον αναζητήσει κανείς
Νοσοκομείο