Ελλάδα

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις φυλακές από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Την πραγματοποίηση οκτώ τρίωρων προειδοποιητικών επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας στις φυλακές της χώρας, από σήμερα 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2014, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).

Η ΟΣΥΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων είναι σε πολλές φυλακές 1 προς 500 και παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει να μην έχει αντιληφθεί την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φυλακές της χώρας. Την ίδια στιγμή σημειώνει η Ομοσπονδία η κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών για να μεταταχθούν σε φυλακές εξελίσσεται «σε απόλυτο φιάσκο».

Το κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο (που υπάρχει για κάθε φυλακή), το οποίο θα αποφασίσει να συμμετέχει στις στάσεις εργασίας που προκήρυξε η ΟΣΥΕ, οφείλει να ενημερώνει τις κατά τόπους δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, καθώς και τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα και στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα θηκών.

Ειδικότερα, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν:

Σήμερα 26.06.2014 από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00

Παρασκευή 27.06.2014 από τις 7:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00

Δευτέρα 30.06.2014 από τις 7:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00 και

Τρίτη 1.07.2014 από τις 7:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Όμως, θα γίνονται κανονικά οι προφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Αποχή από το συσσίτιο στις φυλακές Αγιάς από τους μισούς κρατούμενους

Τρίκαλα: ”Σκοτωμός” στις φυλακές – Δολοφονικά χτυπήματα με σπασμένες κούπες!

Πάτρα: 550 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας ενάντια στα… “ελληνικά αλκατράζ”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες στην Ήπειρο - Επιχείρηση απεγκλωβισμού 5 οχημάτων στο Ζαγόρι
Οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς αυξημένη προσοχή, χαμηλές ταχύτητες και υποχρεωτικό εξοπλισμό με αντιολισθητικές αλυσίδες, ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις προς ορεινούς προορισμούς
Χιόνια στο Μέτσοβο