Κόσμος

Στο νοσοκομείο ο συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Κολομβιανός συγγραφέας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού, όπως ανέφεραν δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας του Μεξικού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 87χρονος συγγραφέας πάσχει από πνευμονία. Ο ραδιοφωνικός σταθμός MVS Radio ωστόσο μετέδωσε ότι ο λόγος της εισαγωγής του στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Επιστήμης Σουμπιράν ήταν ότι παρουσίασε παραλήρημα.

Ο Μάρκες, που εδώ και δεκαετίες ζει μόνιμα στο Μεξικό, ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος. Θεωρείται ως ο συγγραφέας που μέσα από τα μυθιστορήματα και τις νουβέλες του, όπως τα Εκατό Χρόνια Μοναξιά, την Κακιά Ώρα και το Φθινόπωρο του Πατριάρχη καθόρισε το είδος του μαγικού ρεαλισμού.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή καθώς πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Στις 6 Μαρτίου έκλεισε τα 87 του χρόνια και με την ευκαιρία αυτή βγήκε για λίγα λεπτά από το σπίτι του για να χαιρετίσει τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πάσχει από γεροντική άνοια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου