Ελλάδα

Δεν πληρώσατε χαράτσι; Έρχονται κατασχέσεις

Στο κυνήγι των πολιτών που δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2011 και του 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ βγάζει τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών. Όσοι δεν πληρώσουν, κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Ήδη, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, δόθηκαν νέες οδηγίες για εκτεταμένους ελέγχους και διασταυρώσεις αλλά και για την αποστολή ειδοποιητηρίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ.

Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν πληρώσει, είτε να εξοφλήσουν το χρέος, είτε θα κάνουν ρύθμιση. Αν δεν προχωρήσουν σε καμία από τις δυο επιλογές, τότε η κυβέρνηση απειλεί να κινήσει τις διαδικασίες κατάσχεσης.

“Σαφάρι” θα ξεκινήσει και για ακίνητα που θεωρήθηκαν δημόσια και δεν πλήρωσαν χαράτσι

Σύμφωνα με την απόφαση Μαυραγάνη, θα βεβαιωθεί το τέλος για όσες παροχές υπολογίστηκε το χαράτσι αλλά στη συνέχεια δε χρεώθηκε από τη ΔΕΗ εξαιτίας διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Για τις διασταυρώσεις θα χρησιμοποιηθούν:
ο αριθμός παροχής ρεύματος
οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος
τα Ε2 και Ε9 και
οι αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης

Όπου βεβαιώθηκε ΕΕΤΗΔΕ το 2011 και δεν βεβαιώθηκε για το 2012 λόγω μηδενισμού των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων της συγκεκριμένης παροχής, ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση τα στοιχεία του 2011.

Για ακίνητα που δεν επιβαρύνθηκαν με ΕΕΤΗΔΕ επειδή θεωρήθηκαν δημόσια κτίρια, θα γίνει νέα επεξεργασία στοιχείων και τα για οφειλόμενα ποσά θα ειδοποιηθούν οι υπόχρεοι.

Επίσης, όπου υπολογίστηκε ΕΕΤΗΔΕ και δεν χρεώθηκε από τη ΔΕΗ λόγω διακοπής σύνδεσης, θα γίνει βεβαίωση του φόρου και αποστολή ειδοποίησης στους υπόχρεους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φιάσκο του φόρου στο πετρέλαιο με στοιχεία

Σε ισχύ η απόφαση για φθηνότερο εως 70% ρεύμα όταν η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα όρια – Διαβάστε ποιοί το δικαιούνται

Αυξήσεις εως 157% στο τέλος ΑΠΕ που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ!

Τρία ευρώ κάθε μήνα θα πληρώνουμε για τη ΝΕΡΙΤ μέσω ΔΕΗ!

Euronews: Συγκλονιστικό ρεπορτάζ – Οικογένειες στην Ελλάδα του 2013 με λάμπες πετρελαίου – “Mαμά, σε πόσο καιρό θα ξανάρθει το ρεύμα;”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του