Πολιτική

«Φρένο» της κυβέρνησης στη Βιοχάλκο με φωτογραφική τροπολογία

Να μπλοκάρει τη μεταφορά της έδρας της Βιοχάλκο στο Βέλγιο επιχειρεί η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η «φωτογραφική» τροπολογία που κατατέθηκε απαιτεί πλέον τη σύμφωνη γνώμη του 95% των μετόχων προκειμένου η συνέλευση να εγκρίνει τη συγχώνευση της εταιρείας με άλλη, ακόμη και αν η τελευταία είναι εισηγμένη και θα δώσει ως αντάλλαγμα μετοχές.

Οι βασικοί μέτοχοι της Βιοχάλκο ελέγχουν το 74% και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθεί το 95% που απαιτείται πια

Ο νόμος που ίσχυε μέχρι τώρα προέβλεπε την έγκριση του 95% αν η απορροφώσα εταιρεία ήταν μη εισηγμένη και 67% αν ήταν εισηγμένη.
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στα σχέδια μιας ακόμη εταιρίας να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Η εταιρία κολοσσός Βιοχάλκο είχε ανακοινώσει στις 16 Σεπτεμβρίου την απόφασή της να απορροφηθεί από τη θυγατρική της Viohalco S.A που έχει έδρα το Βέλγιο.

Η Viohalco S.A θα εισήγαγε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο Euronext και στη συνέχεια θα απορροφούσε τη Βιοχάλκο με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή της Viohalco για κάθε μία μετοχή της Βιοχάλκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν εγκαταλείπει το Ελληνικό Χρηματιστήριο η Βιοχάλκο

Βιοχάλκο: Πρώτα η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Euronext, μετά η απορρόφηση

Ποια είναι η Βιοχάλκο που φεύγει από την Ελλάδα

Η “L’Echo” για την αποχώρηση της Βιοχάλκο από την Ελλάδα

Στο Βέλγιο μεταφέρει την έδρα της η Βιοχάλκο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11