Πολιτική

«Φρένο» της κυβέρνησης στη Βιοχάλκο με φωτογραφική τροπολογία

Να μπλοκάρει τη μεταφορά της έδρας της Βιοχάλκο στο Βέλγιο επιχειρεί η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η «φωτογραφική» τροπολογία που κατατέθηκε απαιτεί πλέον τη σύμφωνη γνώμη του 95% των μετόχων προκειμένου η συνέλευση να εγκρίνει τη συγχώνευση της εταιρείας με άλλη, ακόμη και αν η τελευταία είναι εισηγμένη και θα δώσει ως αντάλλαγμα μετοχές.

Οι βασικοί μέτοχοι της Βιοχάλκο ελέγχουν το 74% και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθεί το 95% που απαιτείται πια

Ο νόμος που ίσχυε μέχρι τώρα προέβλεπε την έγκριση του 95% αν η απορροφώσα εταιρεία ήταν μη εισηγμένη και 67% αν ήταν εισηγμένη.
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στα σχέδια μιας ακόμη εταιρίας να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Η εταιρία κολοσσός Βιοχάλκο είχε ανακοινώσει στις 16 Σεπτεμβρίου την απόφασή της να απορροφηθεί από τη θυγατρική της Viohalco S.A που έχει έδρα το Βέλγιο.

Η Viohalco S.A θα εισήγαγε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο Euronext και στη συνέχεια θα απορροφούσε τη Βιοχάλκο με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή της Viohalco για κάθε μία μετοχή της Βιοχάλκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν εγκαταλείπει το Ελληνικό Χρηματιστήριο η Βιοχάλκο

Βιοχάλκο: Πρώτα η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Euronext, μετά η απορρόφηση

Ποια είναι η Βιοχάλκο που φεύγει από την Ελλάδα

Η “L’Echo” για την αποχώρηση της Βιοχάλκο από την Ελλάδα

Στο Βέλγιο μεταφέρει την έδρα της η Βιοχάλκο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3