Ελλάδα

Αναβολή της κατεδάφισης του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Χαλάνδρι, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Προσωρινή αναβολή της κατεδάφισης του καταυλισμού στο Χαλάνδρι και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων, ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τη νόμιμη και έγκαιρη μετεγκατάσταση των Ρομά στην ορισθείσα παρακείμενη περιοχή, πριν προχωρήσει στην κατεδάφιση του σημερινού καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο.

Επίσης, ο Συνήγορος, είχε προβεί σε έγκαιρες και συνεχείς ενέργειες με σκοπό να δοθεί λύση η οποία θα σέβεται τα δικαιώματα των κατοίκων του καταυλισμού, των ιδιοκτητών, αλλά και των περιοίκων. Άλλωστε, η ανεξάρτητη Αρχή είχε προτείνει με έγγραφό του τον ορισμό νέας ημερομηνίας κατεδάφισης, η οποία δεν μπορεί να είναι πέρα των τριών μηνών, λαμβάνοντας υπόψη και τα δικαιώματα των θιγομένων ιδιοκτητών των επίμαχων ακινήτων.

Ήδη από τις 17 Οκτωβρίου του 2012, στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Ρομ «Ελπίδα», ο Συνήγορος επισήμανε με έγγραφό του προς τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ότι η Πολιτεία οφείλει να εκπληρώσει την υποχρέωση μετεγκατάστασης των Ρομά, προτού αποδεσμεύσει και αποδώσει στους ιδιοκτήτες τους τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στον σημερινό καταυλισμό.

Καταλήγοντας, ο Συνήγορος απευθύνεται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία μετεγκατάστασης στη βάση της νομιμότητας, των δεδομένων δυνατοτήτων και της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξαλλοι οι τσιγγάνοι του Χαλανδρίου – Αύριο κατεδαφίζουν τον καταυλισμό τους

Πού θα μετακινηθούν οι τσιγγάνοι του Χαλανδρίου

Πάτρα: Πανδαιμόνιο έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου από διαμαρτυρόμενους τσιγγάνους

Κατεδαφίστηκαν παράνομα παραπήγματα των Ρομά στην Πάτρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του