Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

“Αλλαγή σελίδας” για Eurobank – Παρουσιάστηκε η νέα διοίκηση

“Αλλαγή σελίδας” για Eurobank – Παρουσιάστηκε η νέα διοίκηση

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας, η αλλαγή “σελίδας” για την Eurobank, που πέρασε υπό τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με αλλαγή της διοίκησης της.

Ο βασικός στόχος για άμεση επαναφορά της τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα, τονίστηκε τόσο από την απερχόμενη διοίκηση όσο και από πλευράς του ΤΧΣ. Η διοίκηση που εξελέγη από τη γενική συνέλευση, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου και πρόεδρο τον Γιώργο Δαυίδ, αναλαμβάνει την εκπόνηση και εφαρμογή πενταετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης και την προσέλκυση κεφαλαίων ώστε άμεσα η Eurobank να γίνει ξανά ιδιωτική.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Νανόπουλος, ανέφερε ότι το ΤΧΣ ως νέος μέτοχος αναλαμβάνει την ευθύνη των στρατηγικών και διοικητικών επιλογών, προσθέτοντας ότι ήδη έχει γίνει προετοιμασία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα υλοποιηθεί.

Ο κ. Νανόπουλος επισήμανε την αναγκαιότητα να διευκρινιστεί οριστικά και σε σύντομο χρονικά διάστημα η τύχη της συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα και εφόσον αποφασιστεί να μην πραγματοποιηθεί, το επιχειρησιακό σχέδιο θα πρέπει να προβλέπει την προσέλκυση ιδιωτικών, ποιοτικών κεφαλαίων, θεσμικών ή και στρατηγικών. Επισήμανε μάλιστα ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον. Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου τόνισε ότι για την Eurobank που θα παραμείνει, όπως είπε, διοικητικά ανεξάρτητη, είναι να επιστρέψει το συντομότερο σε ιδιωτικό καθεστώς.

Ο κ. Νανόπουλος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στα εμπόδια που δεν επέτρεψαν στην τράπεζα να απευθυνθεί στις αγορές για να αντλήσει το αναγκαίο 10% που θα της έδινε την ευκαιρία να μείνει ιδιωτική, τονίζοντας ότι λόγω της συγχώνευσης με την Εθνική «εγκλωβίστηκε» χρονικά και ουσιαστικά, χάνοντας τη μετοχική της βάση και τις ευκαιρίες εξαγορών και ενίσχυσης των κεφαλαίων.

Μετά από 22 χρόνια στην τράπεζα, από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της, ο κ. Νανόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία της Eurobank και τις επιδόσεις της, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Η συνέλευση εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους: Γ. Δαυιδ, Χρ. Μεγάλου, Μιχάλη Κολακίδη και τους Γιώργο Γόντικα, Τάκη Αράπογλου, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Σπύρο Λορεντζιάδη ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, τον κ. Γεωργούτσο ως εκπρόσωπο του Δημοσίου και τον Χάουαρντ Πρινς Ραιτ ως εκπρόσωπο του ΤΧΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αναμονή της νέας διοίκησης της Eurobank – Δύο παραιτήσεις από το Δ.Σ.

Eurobank: Το ρίσκο είναι να μην ολοκληρωθούν σύντομα οι ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Στην Ελλάδα επενδύει η Fairfax ενισχύοντας τη συνεργασία της με την Eurobank Properties

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος CEO της Eurobank ο Ν.Νανόπουλος

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε